Koffie drinken met … Loraine Mailissa

Regelmatig spreken we in de rubriek ‘Koffie drinken met’ met inspirerende aanbieders en makers waar we graag mee werken. Dit keer drinken we koffie met Loraine Mailissa. Een gedreven en enthousiaste vrouw die al 12 jaar lesgeeft in buikdans en pilates. Loraine is vier keer per week in het Koorenhuis te vinden.

Vertel wat over jezelf?

Hi, mijn naam is Loraine. Ik beoefen nu zo’n 20 jaar buikdans, de dansstijl waar ik in het Koorenhuis lesgeef. Ik ben 12 jaar geleden begonnen met het opzetten van de huidige dansschool. Toentertijd nog op hele kleine schaal en dat heb ik langzaam uitgebreid. De eerste 7 jaar heb ik de dansschool gecombineerd met een kantoorbaan in de communicatie. De eerste 5 jaar werkte ik fulltime op kantoor en daarnaast onderhield ik de dansschool. Op deze manier bouwde ik echt iets op en stond ik uiteindelijk op het punt om de overweging te nemen hier volledig voor te gaan. Dat heb ik gedaan, omdat dit was waar mijn hart lag. In het dagelijks leven ben ik eigenlijk altijd in beweging. Naast dans en pilates doe ik ook aan kracht training, functioneel trainen en boks training.

Wat is jouw relatie met het Koorenhuis?

In eerste instantie huurde ik ergens anders een studio, maar 5 jaar geleden ben ik in het Koorenhuis begonnen. Het Koorenhuis is natuurlijk centraal gelegen en de leerlingen vinden het fijn om hier te komen. Dus ik was meteen tevreden over deze plek.  Na die overstap ben ik uit gaan breiden en zodoende geef ik hier, nu inmiddels 5 jaar, vier avonden in de week les.

Wat inspireerde jou om uiteindelijk een eigen onderneming op te starten?

Dansen is altijd al een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest en is iets waar ik mijn passie in heb gevonden. Zo’n 20 jaar geleden besloot ik met een collega buikdansen te volgen en eigenlijk ben ik toen nooit meer gestopt. Ik heb 7 jaar bij dezelfde docent lessen gevolgd en ik ben vrij vroeg begonnen met optreden. Nu heb ik een performance groep waar ik voor choreografeer en mee optreed tijdens festivals en events. Zoals bijvoorbeeld de Shopping Night en het UIT festival Den Haag. In eerste instantie ben ik begonnen met buikdanslessen op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderd.

Drie jaar geleden ben ik ook begonnen aan een pilates opleiding. Inmiddels ben ik daar voor gecertificeerd en bied ik nu ook pilates lessen aan in het Koorenhuis. Pilates is iets wat ik echt heb leren waarderen en wat goed te combineren is met dans. Daarnaast haal ik veel voldoening uit het helpen en begeleiden van mensen. Door middel van pilates leer ik mijn cursisten hun lichaam meer in balans te brengen door een juiste lichaamshouding en sterker, mobieler en flexibeler te worden. Waardoor ook bepaalde lichamelijke klachten verholpen kunnen worden.

Welk doelgroep trek je aan met de lessen?

De danslessen zijn echt op vrouwen (jong en oud) gericht. De pilates lessen zijn voor zowel mannen als vrouwen. Leuk feitje, Pilates zelf was een man die tijdens de oorlog mensen lichamelijk hielp met zelf ontworpen apparatuur, zo ontstond de trainingsmethode. Dat is door dansers opgepikt, maar daarnaast is het ook ontzettend goed voor mensen die fit willen blijven en hun lichaam willen versterken en bij lichamelijke klachten en blessures. Je hebt genoeg mensen op leeftijd die hiermee hun voordeel mee behalen. Dus geschikt voor iedereen.

Noem iets waar je trots op bent?

Het eerste wat in mij opkomt is het opzetten van mijn eigen onderneming. De overweging om van mijn passie een beroep te maken speelde daar een grote rol in en dat is best spannend in het begin.

Wie zijn jouw voorbeelden geweest?

Niet zozeer bekende namen. Voornamelijk mijn docenten in de dans als in pilates, zij zijn echt voorbeelden geweest voor mij. Deze personen hebben mij de vaardigheden en de kunst geleerd. En nog steeds volg ik wekelijks zelf lessen om mij te blijven ontwikkelen en fit te blijven.

Waar staat de onderneming over vijf jaar?

Momenteel ben ik erg tevreden over hoe het gaat. Ik wil dit natuurlijk nog zo lang mogelijk blijven doen, dit is mijn passie en wat is er mooier dan je passie een beroep maken. In deze tijden is het natuurlijk lastig om vooruit te kijken, maar aspecten zoals het uitbreiden van mijn lessen staan wel op mijn agenda. Ik Ik ben op het moment bezig met een vervolg opleiding pilates en zou hiermee graag de lessen verder uitbreiden

Heb je nog een goede tip waar men in Den Haag gezellig een hapje en drankje kan doen?

Ik ben vaak te vinden op de Grote Markt, maar ook het Koorenhuis is echt een heerlijke plek om een drankje te doen. Normaal gesproken hang ik na mijn lessen met mijn cursisten hier rond en praten we nog even na. Ik kijk er naar uit wanneer dit weer kan.

Wil je meer informatie over Loraine en haar lessen?

Neem dan een kijkje op haar website voor buikdans en pilates.