vr 24 mei - 17:00

Geen categorie

Sniester in Het Koorenhuis

Sniester is het Haagse festival dat schuurt & kraakt in het Popdistrict. Ook te gast in Het Koorenhuis op 24 & 25 mei. Sniester festival begon in 2013 als droomproject van een paar bevriende Haagse programmeurs. Misselijk van op elk festivalaffiche hetzelfde rijtje dure, maar niet perse goede namen, vonden…

Sniester is het Haagse festival dat schuurt & kraakt in het Popdistrict. Ook te gast in Het Koorenhuis op 24 & 25 mei.

Sniester festival begon in 2013 als droomproject van een paar bevriende Haagse programmeurs. Misselijk van op elk festivalaffiche hetzelfde rijtje dure, maar niet perse goede namen, vonden ze de tijd rijp voor een festival waar alleen plaats is voor kwaliteit en originaliteit. Sniester moest een ode worden aan de echt goede alternatieve act.

Inmiddels is Sniester vaste prik op de Nederlandse festivalkalender. Zo’n 90 nationale en internationale acts razen samen met duizenden bezoekers door de clubs & cafées in het Haagse Popdistrict, het muzikale hart van de stad. Een weekend barstensvol hi-energy optredens, waar overal waar je binnenloopt wat moois gebeurt.

Heel wat gedenkwaardige shows later duikt er vaker een grotere naam op in de line-up, maar staat de live reputatie van een band nog steeds fier boven het aantal instagramfollowers en andere betekenisloze populariteitsmeters. Deze drijvende kracht leverde het festival een Haagse Popprijs op.

Op eerdere edities stonden onder andere The Bellrays, Millionaire, Heck, Raketkanon, Stake, Dool en Bökkers.

Kijk voor programma en tickets op Sniester.nl