za 12 maart - 20:30

Agenda, Concert

ProJazz: Simin Tander New Quartet – Unfading

Het nieuwe album van Simin Tander dompelt ons onder in een fascinerende nieuwe muzikale wereld, een wereld van de tijdloze, onvergankelijke taal van de ziel. Zaterdag 12 maart te zien in het Koorenhuis.

De Duits Afghaanse vocaliste Simin Tander vormt een unieke verschijning in de Europese jazz scene.  Na talloze concerten op internationale jazz podia, haar fantastische album „Where Water Travels Home” (2014, Jazzhaus Records), zet Simin Tander een volgende stap in haar artistieke carrière. Hierbij verkent ze onverwachte klankruimtes: met haar expressieve stem waagt ze zich op haar nieuwe album „Unfading“ aan een avontuur vol complexe combinaties. Ze verweeft hierbij de flow van songs met de kracht van tijdloos mooie melodieën vol emotionele diepgang, echo’s van het archaïsche met fragmenten van vrije improvisatie. Vanuit een uitgesproken vrouwelijk perspectief: zo worden teksten van dichteressen in het Pashto/ Afghaani en een bewerking van een Afghaanse hit uit de jaren 1960 gecombineerd met de poëzie van Sylvia Plath en Simin ́s eigen composities,

Simin heeft drie uitzonderlijke muzikanten samengebracht in een atypische bezetting: bassist Björn Meyer (ECM recording artist) uit Zweden en de Zwitserse percussionist Samuel Rohrer (ECM recording artist) zorgen voor het fantasierijke ritmische kader, in een spanningsveld van opzwepende, pulserende, bijna funky riffs en effectvolle, vrije structuren. Fijnzinnig tegenwicht voor haar stem biedt de Tunesische Jasser Haj Youssef op de viola d’amore: de diepe, teder-warme klank van dit unieke barokinstrument creëert rijke boventonen en speelt een dragende rol.

Het nieuwe album van Simin Tander dompelt ons onder in een fascinerende nieuwe muzikale wereld, een wereld van de tijdloze, onvergankelijke taal van de ziel.

Line up: Simin Tander – zang & compositie; Jasser Haj Youssef (TUN) – Viola d´Amore; Björn Meyer (SE)  – bas gitaar & effecten; Samuel Rohrer (CH) – Drums

TICKETS

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.