za 26 maart - 19:30

Agenda, Jazz

ProJazz: Bill Laurance Trio – Early Show

Pianist, keyboard-speler en componist Bill Laurance staat maar liefst twee keer in de grote zaal op zaterdag 26 maart. De tickets voor de early & late show zijn nu te boeken!

Pianist, keyboard-speler en componist Bill Laurance is bekend van Snarky Puppy, de internationale band die met groot succes de link legt tussen jazz, r&b en hiphop. Op zijn meest recente album Cables laat hij horen wat hij in huis heeft als solopianist, waarbij hij eigen composities kleurt met elektronische beats en klankkleuren. In het Koorenhuis voegt hij nieuwe dimensies toe aan zijn muziek met zijn meesterlijke trio.

Bill Laurance blinkt uit in veelzijdigheid; zo componeert hij filmmuziek en werkt hij regelmatig samen met gerenommeerde choreografen en dansgezelschappen als Alvin Ailey, Mathew Bourne en Northern Ballet Theatre. Als klassiek geschoold musicus en producer werkte hij samen met grote namen uit de pop, rock en jazz, onder wie David Crosby, Salif Keita, Lalah Hathaway, Laura Mvula en Chris Potter.

‘If jazz is to continue to appeal to future generations then it needs people like Bill Laurance to renew its relevance’ (Jazz Journal).

Line-up: Bill Laurance toetsen, Jonathan Harvey bas, Marijus Aleksa drums

Reserveer je kortingsticket(s) via e-mail info@projazz.nl. De kortingsticket(s) kunnen met de pas afgehaald worden tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.