Schrijfcursussen | Nynke Feenstra

Onderwijs

Over deze aanbieder

Je schrijftalent ontwikkelen? Cursussen creatief schrijven, levensverhaal schrijven, familiegeschiedenis schrijven. Voor beginnende en gevorderde schrijvers.

Creatief schrijven
De cursus creatief schrijven is een schrijftraining voor beginnende schrijvers. Zes lessen, elke les een andere opdracht. De ene keer een proza-opdracht, dan weer poëzie of iets met non-fictie. Met thuisopdrachten. Leuk, leerzaam, inspirerend.

Familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven
Werk je aan een familiegeschiedenis of levensverhaal? Vraag je je af hoe je een boeiend verhaal maakt van die berg aan materiaal? In deze korte cursus gaan we het hebben over verhaalopbouw, vorm en vertelperspectief. Je kijkt analytisch naar je materiaal en gaat op zoek naar een passende vertelwijze.

Autobiografisch schrijven
Schrijven over wat je zelf hebt meegemaakt. Je herinneringen op papier zetten. In deze cursus worden geheugenlaadjes opengetrokken en word je aan het schrijven gezet. We behandelen schrijftechnieken en je krijgt thuisopdrachten. Aan het einde van de cursus heb je vijf teksten en weet je hoe je verder kunt.

Verhalen schrijven, gevorderden
In de cursus Verhalen Schrijven werk je aan de bouwstenen van een verhaal.

We beginnen met het verzinnen van een literair personage. Van daaruit werken we een tegenstrever uit. Zaken die aan bod komen zijn: conflict, plot, schrijven in scènes, spanning, dialoog, stijl. Je doet ervaring op met hoe lezers (dit zijn de andere cursisten en de docent) op je tekst reageren. Aan het einde van de cursus weet je wat een goed verhaal nodig heeft.

De cursussen zijn in het sfeervolle Koorenhuis, ’s avonds of overdag. Startdata, lestijden, kosten en informatie over de docent vind je op www.nynkefeenstra.nl.

Neem contact op

Volg op social media