Veelgestelde vragen

Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

Algemeen

Wat is er te doen in Het Koorenhuis?

Het Koorenhuis is een bruisende hotspot in Den Haag waar cultuurbeleving en talentontwikkeling centraal staat. Elke dag is er wat anders te doen of te beleven. Bezoek een van onze evenementen of ontwikkel je talenten tijdens de lessen die worden gegeven. Huur een ruimte en organiseer je eigen evenement of kom les geven. Voor een kop koffie met wat lekkers en een overheerlijke lunch ben je welkom in ons café.

Wat zijn de openingstijden van Het Koorenhuis?

Van maandag t/m vrijdag zijn we van 9:00 – 23:00 uur geopend. Op zaterdag zijn we geopend tot 17:00 uur en op zondag zijn we gesloten. Buiten deze openingstijden vinden soms evenementen en activiteiten plaats, kijk daarvoor in onze agenda!

Wat zijn de openingstijden tijdens feestdagen en schoolvakanties?

Tijdens schoolvakanties hanteren wij aangepaste openingstijden. Het Koorenhuis is dan geopend van 9:00 – 16:30 uur. Op feestdagen en tijdens de weekenden van vakanties is Het Koorenhuis gesloten. Een overzicht van alle feestdagen en vakanties vind je hier.

Hoe is de bereikbaarheid van Het Koorenhuis?

Het Koorenhuis ligt in het centrum van Den Haag, naast de Grote Markt en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto, te voet of met de fiets. Het openbaar vervoer stopt praktisch voor de deur. Vanaf bus- en tramhalte Grote Markt loop je in twee minuten naar Het Koorenhuis. In de buurt van het gebouw zijn er diverse parkeergarages, zoals Q-Park Grote Markt en Q-Park Lutherse Burgwal.

Is Het Koorenhuis toegankelijk voor mindervaliden?

Het Koorenhuis is geschikt voor mindervalide bezoekers. Het pand is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.

 

Horeca

Wat zijn de openingstijden van Het Koorenhuis Café?

Van maandag t/m vrijdag is ons gezellige café open van 10:30 – 23:00 uur. Op zaterdag zijn we geopend van 09:00 – 16:30 uur. Voor arrangementen en evenementen is er ook buiten deze openingstijden veel mogelijk.

Wat kan ik eten en drinken in Het Koorenhuis?

In Het Koorenhuis Café kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie met taart, een vers belegde ciabatta of een lekker koud biertje. De volledige menukaart bekijk je hier.

Voor wie is Het Koorenhuis Café toegankelijk?

Het Koorenhuis Café is open voor iedereen die behoefte heeft aan een inspirerende en bruisende plek in hartje Den Haag en niet alleen voor bezoekers van lessen en evenementen.

Welke soorten arrangementen zijn er beschikbaar?

In Het Koorenhuis bieden we vier verschillende soorten arrangementen aan. Onze arrangementen zijn geschikt voor groepen vanaf 10 personen. Een overzicht van onze arrangementen vind je hier

Bestaat er de mogelijkheid om het menu aan mijn dieetwensen of allergieën aan te passen?

Heb je specifieke dieetwensen of allergieën, dan denken wij graag met je mee. Op onze menukaart staan vegetarische en vegan gerechten en daarnaast serveren we ook glutenvrije lunches.

 

Marketing & Communicatie

Kan mijn evenement worden vermeld op de website?

Wanneer het evenement een samenwerking is met Het Koorenhuis, plaatsen wij deze op onze website. Indien er geen sprake is van een samenwerking zullen wij intern kijken of er ruimte is om het event te plaatsen. Contact opnemen kan door te mailen naar anabaric@prins27.nl.

Kan ik als aanbieder worden vermeld op de website?

Wanneer je als vaste aanbieder les geeft in Het Koorenhuis, helpen wij je graag om jouw aanbod bij onze bezoekers en andere geïnteresseerden onder de aandacht te brengen. Vermeld worden op de website kan door te mailen naar anabaric@prins27.nl

Kunnen jullie helpen bij de promotie van mijn evenement of cursus?

Eigen evenementen en samenwerkingen promoten wij op onze website en via onze social media kanalen. Openbare evenementen en cursussen die plaatsvinden in Het Koorenhuis promoten wij op onze Instagram en Facebook Stories, hiervoor kun je ons taggen in berichten. Bij overige vragen kun je contact opnemen door te mailen naar anabaric@prins27.nl.

Mag ik posters ophangen of flyers neerleggen in Het Koorenhuis?

Posters (A2 formaat) en flyers kunnen worden afgeven bij de servicebalie in Het Koorenhuis. Wanneer er ruimte is zullen zij deze ophangen en neerleggen, eigen evenementen en samenwerkingen hebben hierbij voorrang. Daarnaast hangt er ook op de eerste etage naast de lift een prikbord. 

 

Verhuur

Wat voor soort ruimtes zijn er te huur in Het Koorenhuis?

In ons gebouw zijn diverse sfeervolle ruimtes te huur. In Het Koorenhuis vind je een theater en een foyer met podium geschikt voor evenementen, optredens, concerten en voorstellingen. Daarnaast hebben we verschillende inspirerende ruimtes geschikt voor vergaderingen of presentaties. Om te oefenen of repeteren hebben we allerlei toneel- en dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s beschikbaar.

Voor hoeveel personen zijn jullie ruimte geschikt?

In Het Koorenhuis hebben wij ruimtes voor 2 personen tot aan ruimtes voor 250 personen. Op onze website vind je per ruimte het maximale aantal personen waarvoor de ruimte geschikt is. Een overzicht van alle zalen vind je hier op onze plattegrond.

Hoeveel kost het om een ruimte te huren?

De uurprijs is afhankelijk van de grote van de ruimte, de dag en het tijdstip. Van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 – 13:00 hanteren we een daltarief. Tijdens de overige dagen en tijdstippen wordt het normale tarief gehanteerd. Een overzicht van alle ruimtes en prijzen vind je hier op onze website of hier op onze plattegrond. Wanneer je een oefenruimte, dansstudio, atelier of muziekruimte voor vier aaneengesloten huurt betaal je voor 3 uur.

Kom ik in aanmerking voor de culturele korting?

Culturele initiatieven en evenementen die aansluiten op de programmering van Het Koorenhuis komen in aanmerking voor een culturele korting. Contact opnemen kan door een mail te sturen naar reserveren@prins27.nl.

Hoe kan ik een ruimte boeken?

In Het Koorenhuis vind je ruimtes voor vergaderen en presenteren, oefenen en repeteren en voor concerten en partijen. Er is altijd wel een geschikte ruimte beschikbaar. Ruimtes kun je gemakkelijk hier boeken via onze website. Boeken kan ook door te mailen naar reserveren@prins27.nl

Ik heb telefonisch gevraagd of een ruimte beschikbaar is maar het lukt niet om deze via de website te boeken?

Via de website kunnen ruimtes niet back-to-back worden geboekt. Dit houdt in dat wanneer een les om 19:00 uur is afgelopen, er geen nieuwe les direct om 19:00 uur kan worden gereserveerd. Ruimtes kunnen wel opeenvolgend geboekt door te bellen naar 070 707 17 44 of door te mailen naar reserveren@prins27.nl.

Is er een minimale huurtijd?

De minimale tijd om een ruimte te huren is een half uur. Starten kan op het hele en op het halve uur.

Kan ik een ruimte ook voor een langere periode boeken?

Wanneer je bijvoorbeeld wekelijks lesgeeft in Het Koorenhuis is het handig om je ruimte voor een lange periode te reserveren. Dit kan door te bellen naar 070 707 17 44 of door te mailen naar reserveren@prins27.nl. Via onze website is het alleen mogelijk om ruimtes per moment te boeken.

Aan wie stel ik mijn vragen over licht en geluid?

Voor vragen omtrent de productie van een evenement kan je terecht bij Louise. Contact opnemen kan door te mailen naar louisejaderberg@prins27.nl. Een overzicht van de technische gegevens van ons theater vind je hier.

Mogen we van de instrumenten in de ruimte gebruik maken?

Alle instrumenten die in het door jouw gehuurde lokaal staan mag je gebruiken. Op onze website vind je een overzicht van alle oefenruimtes. Op deze foto’s is te zien welke instrumenten in welk lokaal staan. Voor specifieke vragen kun je terecht bij de servicebalie of contact opnemen met reserveren@prins27.nl

 

Staat je vraag er niet bij?

Staat je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@prins27.nl of bel naar 070 707 17 44.