Traineeship | Divers en Inclusief aan de Top

Het Koorenhuis is een van de instellingen die meedoet aan het programma Divers en Inclusief aan de Top. Als onderdeel daarvan komt Judith Kadee als trainee-lid de Raad van Toezicht dit jaar versterken.

Het ATANA traineeship maakt deel uit van het programma Divers en Inclusief aan de Top. Tijdens het ATANA Traineeship lopen trainee-leden een jaar mee in een bestuur of Raad van Toezicht van een culturele instelling. Zij krijgen aan het begin van het jaar een training en worden zo klaargestoomd voor het traineeship. Daarnaast krijgen ze echte casussen en leren ze onder begeleiding van ervaren trainers alle ‘ins & outs’ van toezicht houden.

Tegelijkertijd wordt het zittende bestuur of raad getraind op inclusief leiderschap en werpt een van de leden zich op als mentor van de trainee.

Over Judith
Judith Kadee is conservator bij Escher in Het Paleis. Ze doet onderzoek naar de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher en maakt tentoonstellingen in het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma, waarin het Haagse museum gevestigd is. Ze was eerder werkzaam als directeur bij museum Villa Mondriaan, waar ze de jongste museumdirecteur van Nederland was. Door een jaar mee te lopen als trainee bij Het Koorenhuis hoopt Judith haar eerder opgedane bestuurlijke ervaring uit de museumwereld mee te brengen naar Prins27 en een goede inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren aan de Raad van Toezicht.

 

De instellingen die meedoen zijn: Nederlands Dans Theater, In het Koorenhuis, Mauritshuis, Writers Unlimited, Art-S-Cool, Diligentia & Pepijn, De Dutch Don’t Dance Division, De Betovering, Korzo, Filmhuis Den Haag, Museon Omniversum, Het Residentieorkest.