Terugblik Makers Studio

Afgelopen zondag 30 mei vond de allereerste editie van de Makers Studio | Aan tafel met het Huis voor Makers in het Koorenhuis plaats.

Artistiek coördinator Rashida Boukhizou, ging in gesprek met twee inspirerende makers: Abdelkader Benali en Pauline ten Böhmer. Wat beweegt hen? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? En hoe blijven zij creatief uitgedaagd?

Abdelkader schrijft een bewerking over de voorstelling ‘Antigone’, geïnspireerd door de recente oorlogen in het Midden-Oosten die families hebben verscheurd. Breuklijnen die niet alleen door steden, wijken en straten lopen, maar ook door huizen, families en mensen. Helaas is de Haagse regisseur Abdel Daoudi ziek geworden en kon niet deelnemen.

Pauline, onze eigen maker in huis schoof daarom aan tafel en vertelde meer over haar toekomstige voorstelling ‘Edda’. Pauline is bezig met het onderzoeken van het interessante verhaal van de Duitse Edda Schönhertz. Edda zat tijdens de scheiding van de Berlijnse muur vast in de DDR. Beide voorstellingen hebben overeenkomsten. Pauline gaf aan het einde samen met Suzanne Ypma een sneak preview van de voorstelling.

Heb je de livestream gemist? Bekijk de uitzending via onze Youtube kanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=C-opBU1Nfzo

https://www.youtube.com/watch?v=C-opBU1Nfzo&t=218s