Terugblik Black Achievement Month Den Haag

Black Achievement Month, een maand vol gekleurd talent.

Met een veelzijdig, divers programma vol uitzonderlijke en veelbelovende talenten blikken we terug op de Black Achievement Month die voor de vijfde keer in diverse Nederlandse steden (Amsterdam, Almere, Den Haag, Leiden, Middelburg, Rotterdam, Utrecht) plaatsvond. Een maand lang is er in diverse theaters, musea en cultuurhuizen ruimte gecreëerd voor personen van kleur en de rijkdom aan talenten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. 

De aftrap van de Black Achievement Month vond op 3 oktober plaats in het Koorenhuis. Een bijzonder en avondvullend programma speciaal voor genodigden. De avond begon met een inspirerende opening van Dr.Barryl Biekman. Dr. Biekman staat al vijf decennia bekend als activist, lobbyist, netwerker en makelaar. Een vertrouwd gezicht en powerlady Deborah Cameron, ook wel bekend als DeeDee, praatte de avond aan elkaar als host. Ook aan de muzikale setting was gedacht. Een bijzondere akoestische sessie, verzorgd door GUAP, waar upcoming artiesten van het Haagse bodem, Barzilini, Shayenne en Mariseya optraden.

Op 10 oktober vond tijdens de Internationale Coming Out Day, een uitverkocht muziek – en theaterperformance van Yoniverse plaats. Desta Deekman nam ons op 15 oktober mee in de workshop ‘Dance, Herbs & Healing’, waar ze in een intieme setting een brug bouwt tussen het fysieke lichaam en de innerlijke kracht van een vrouw. Ook aan de kleintjes was gedacht. Tijdens de ‘Kids Day’ op 22 oktober, vonden diverse creatieve workshops voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar plaats. Schrijfster Mylo Freeman, bekend van de Kinderboekenweek en auteur van 50 prentenboeken, was aanwezig om voor te lezen.

Tot slot vond op 27 oktober een uitverkochte editie van Young Talks plaats in samenwerking met de studentenvereniging Tribez, een avond vol interessante gastsprekers, spoken word met als thema ‘Helden´.

Hieronder een beeldimpressie van de activiteiten en events die in oktober plaatsvonden.

Fotocredits: Jassir Jones en Kendrick Dettmers