Sociaal Fonds Podiumkunsten | Dien je aanvraag in!

Het Sociaal Fonds Podiumkunsten helpt werkenden in de podiumkunsten bij hun loopbaanwensen en –ambities met advies en financiering. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet, kan een aanvraag indienen.

Plannen om jezelf professioneel te ontwikkelen? Wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden of verdiepen en zo meer plezier uit je werk halen? Of heb je hulp nodig en wil je eens sparren met een van onze loopbaancoaches om je gedachten te verhelderen en plannen verder uit te werken? Dan is het SFPK er voor jou.

Ook organisaties die een vraagstuk van een team, afdeling of het hele bedrijf willen aanpakken, kunnen bij het SFPK terecht voor een financiële bijdrage.

Hoe het werkt 

  • Iedereen die in de afgelopen twaalf maanden tenminste vier maanden in loondienst werkte bij een podiumkunstinstelling die is aangesloten bij het SFPK, kan een aanvraag doen. Dat kan ook als je in de afgelopen drie jaar minimaal acht maanden in dienst was. 
  • Een aanvraag kun je hier online indienen. 
  • Als je aanvraag wordt goedgekeurd, vergoedt het SFPK 70% van de kosten. De maximale vergoeding bedraagt € 2500,- per jaar. 
  • Voor vergoeding komen trajecten in aanmerking die gericht zijn op professionele ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een cursus, een intervisietraject of coaching.  
  • Ook een werkgever kan een aanvraag indienen. Dit kan voor een van de werknemers, maar ook voor een afdeling of team binnen het bedrijf.  Vraag je voor een individuele werknemer aan? Dan vergoedt het SFPK 70% van de kosten tot € 2500,-. Vraag je voor een team, afdeling of het hele bedrijf aan? Dan worden de helft van de kosten vergoed, zonder dat hier een maximumbedrag voor staat. 
  • Soms is het handig om, voordat je je aanvraag indient, je plannen door te spreken met een van onze ervaren loopbaanadviseurs. Zij helpen je graag bij aanscherpen daarvan. Door middel van ons formulier plan je makkelijk een afspraak in. 

Heb je al een duidelijk plan? Vul het formulier in op de website van Sociaal Fonds Podiumkunsten.
Binnen een week hoor je al of je plan is geaccepteerd! Hier kun je je aanvraag indienen, succes!