Koffie drinken met … Shida Boukhizou

Regelmatig spreken we in de rubriek ‘Koffie drinken met’ met inspirerende makers en creatievelingen waar we graag mee werken. Dit keer met Shida Boukhizou. Zij is initiatiefnemer en bedenker van Poetry & Coffee. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om vanaf september een maandelijkse editie van Poetry & Coffee in het Koorenhuis te gaan organiseren. Dit wordt een podium voor woordkunst, dichters, literatuur en muzikanten.

Wie ben jij en wat is je relatie met het Koorenhuis?

Mijn naam is Rashida Boukhizou, iedereen noemt me Shida. Ik woon in Den Haag en ben een creatieve duizendpoot & initiatiefnemer en bedenker van Poetry & Coffee. Ik ben van plan om samen met het Koorenhuis vanaf september de maandelijkse Poetry & Coffee edities te gaan organiseren. Dit is een podium voor woordkunst, dichters, literatuur en muzikanten.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Ik kwam op Poetry & Coffee omdat ik 3 jaar geleden enorm zin had in een lekkere koffie en een gezellige avond. Iets met een relaxte sfeer, muziek en wat woordkunst. Dat was er niet. Als dichter trad ik merendeels op buiten Den Haag. En dit moest anders vond ik.

Voor wie is Poetry & Coffee bedoeld?

Voor iedereen die van een gezellige sfeer en cultuur houdt op een onbevangen manier, en wil genieten of kennismaken met woordkunst en verschillende performers. En voor mensen die graag de verbinding opzoeken en ervoor open staan nieuwe mensen te leren kennen. Je hoeft geen doorgewinterde literatuurliefhebber te zijn om te kunnen genieten van Poetry & Coffee. Het programma is zo divers mogelijk dat het voor iedereen wel wat moois te bieden heeft.

Kun je iets vertellen over het programma en wanneer de eerste editie plaatsvindt?

Voor het programma kan je onze FB en Instagram pagina in de gaten houden. Op dit moment kan ik er nog niets over zeggen, behalve dat het te gek wordt ?. De eerste editie staat in september gepland. Kom alvast hier in de stemming.

 Net als heel Nederland breng jij ook veel tijd thuis door. Heb je nog leuke tips voor ons?

Allereerst verwacht niet te veel van jezelf, laat jezelf voelen wat je voelt. Belangrijkste tip blijf jezelf (mooi) aankleden en goed verzorgen. De hele dag in pyjama doorbrengen is verleidelijk maar doet niet veel goeds voor de gemoedstoestand. Doe de dingen waar je een goed gevoel van krijgt. En wees niet bang om je te vervelen.

FacebookInstagram Poetry & Coffee

Niets missen? Meld je aan voor onze NIEUWSBRIEF