Open Call: Playground 2023 | Korzo

Op zaterdag 29 april keert Playground terug in Korzo: de kans om met je eigen stuk op het Korzo-podium op te treden. Artiesten in dans, circus, muziek, spoken word en fysiek theater zich inschrijven via een Open Call.

Playground is een initiatief van Korzo en geeft opkomende artiesten in de podiumkunsten en muziek de kans om hun werk te tonen aan een nieuwsgierig publiek op een professioneel podium. Tijdens een avond in Korzo op zaterdag 29 april brengen vier makers hun eigen performances op de planken.

‘Met Playground willen we toekomstige artiesten de kans geven om de podiumkunstenscene op te schudden met nieuwe ideeën. We geven hen een plek om zich te presenteren aan een breder publiek in een professionele locatie. Of ze nu hun vaardigheden op straat of op een academie hebben geleerd: iedereen is welkom.’ – Gemma Jelier, algemeen directeur Korzo. 

Playground is een initiatief van Korzo en geeft opkomende artiesten in de podiumkunsten en muziek de kans om hun werk te tonen aan een nieuwsgierig publiek op een professioneel podium. Tijdens een avond in Korzo op zaterdag 29 april 2023 brengen vier makers hun eigen performances op de planken. Korzo accepteert aanvragen van artiesten in dans, circus, muziek, spoken word en fysiek theater die in staat zijn om een stuk te presenteren op een podium van 10 x 10m, met een maximum van 15 minuten.

Wat krijg je?

  • Je krijgt de mogelijkheid om op te treden in het Korzo theater in Den Haag;
  • Een vergoeding van € 300,- per persoon, met een maximumbedrag van € 900,- (excl. BTW en incl. reiskosten);
  • Een fotoshoot om de voorstelling te promoten;
  • Technische ondersteuning tijdens de montage en de voorstelling.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een duidelijke binding met de regio Den Haag (incl. Delft, Zoetermeer, Rijswijk). Dat betekent dat je woont, werkt of leeft in Den Haag;
  • Je hebt een bestaand stuk van max. 15 minuten dat past op een vloer van 10×10 meter. Je kunt een video van de volledige performance aanleveren (mag ook gefilmd zijn met een smartphone);
  • Je bent beschikbaar voor de fotoshoot op woensdag 22 maart, de montagedag(en) op vrijdag 28 en zaterdag 29 april en natuurlijk de voorstelling diezelfde zaterdag.

Aanmelden & selectie
Aanmelden voor Playground 2023 kan tot en met 6 maart via de website van Korzo. Een jury selecteert de deelnemers voor de show op zaterdag 29 april. De geselecteerde artiesten kunnen vanaf 15 maart een uitnodiging verwachten.