Makers Festival | Terugblik!

Op 11 juni 2022 vond de tweede editie van het Makers Festival plaats in Het Koorenhuis, met als thema: “Building Spaces”. De focus lag op het creëren en nadenken over alternatieve werelden.

Tijdens het Makers Festival zijn makers met verschillende achtergronden samengekomen om een inspirerend, divers en interdisciplinair programma neer te zetten. En dat is gelukt!

Het festival begon met een VJ workshop. Tijdens deze workshop leerden de deelnemers de basics van veejayen. Veejayen houdt in dat je met je eigen video’s en animaties kan optreden op feesten, festivals, concerten of in het theater. Nadat de workshop was afgesloten, konden de bezoekers van het festival door naar een voorstelling in de grote zaal.

A Feeling Environment” was een multidisciplinaire voorstelling die live schilderen, muziekimprovisatie, dans en theatrale acts omvatte. Een bijzondere combinatie van drie disciplines die samen één mooi geheel werden op het toneel. 

Na, de voorstelling mochten wij als publiek meteen door naar de Makers Studio. Dit is een inspirerende maandelijkse talk waarin een host in gesprek gaat met verschillende makers. Zodoende sprak hij met de makers van “A Feeling Environment”. Het maakproces én waar de makers hun inspiratie vandaan haalden, kwam voornamelijk aan bod.

Mocht je deze talk terug willen kijken, houd dan de YouTube & Spotify pagina van Huis voor Makers in de gaten!

In de foyer, kon je langs de maker Roger Nievaart met zijn kunstinstallatie “The Offline Data Collector”. Midden in de volle en gezellige foyer, was een intieme plek ingericht om met Roger in gesprek te gaan over de eventuele mogelijkheden waarnaar de mensheid zal evolueren. Interessant!

Na een drukke dag met verschillende interessant kunstvormen, werd de dag dansend afgesloten met DJ ‘Formerly Known as (Music)’ in de grote zaal.

Het doel van het Makers Festival was om de talenten & makers van Huis voor Makers een platform te bieden waarbij zij hun werk konden tonen. Wij hebben genoten en kijken uit naar een nieuw Huis voor Makers event op 26 augustus 2022. Hierover later meer!

Foto’s: Lotte van Uittert