Koffie drinken met … Leen van der Heijdt

Ouders zijn de eerste leraren in het leven van een kind en spelen een cruciale rol bij het vormgeven van hun volwassen leven. Deze kindertijd is onvervangbaar en van onschatbare waarde. Het is daarom erg belangrijk om quality time met je kind door te brengen. Even je geest uitschakelen van andere gedachten en volledig concentreren op de tijd die je je kind geeft. Het heeft een enorme impact op hun leven en versterkt de band tussen ouder en kind enorm. De workshop van Leen van Heijdt is dé manier om met je kind creatief bezig te zijn.

Leen van Heijdt werkt al 18 jaar als grafisch ontwerper. Tijdens haar opleiding grafisch ontwerp in Den Bosch, werd er nog niet veel gebruik gemaakt van computers. Dit is over de jaren heen wel veranderd. Van s ‘ochtends vroeg tot s ’avonds laat werken met een computer, vond Leen te veel. Daarom heeft zij een aantal jaar geleden ervoor gekozen om meer analoog te werken. Ze merkte dat dit veel bij haar los maakte. Een verkeerd geplaatste lijn kan je niet zomaar ongedaan maken, zoals op de computer. Je kan en mag fouten maken en deze mindset vindt Leen heerlijk. De liefde van met de hand maken, wil Leen doorgeven in haar workshops.

Wat haar workshops met elkaar gemeen hebben is dat Leen vooral wil dat mensen samen creatief bezig zijn. Vooral in de kind-ouder workshop vindt Leen het delen van de ervaring het meest belangrijk. De workshop zorgt ervoor dat kind en ouder even echt tijd voor elkaar hebben en samen wat leuks doen.

 

‘Wat ik in de les terugkrijg, is dat de kinderen niet alleen het tekenen heel leuk vinden, maar ook dat ze even helemaal de aandacht van de ouder krijgen. Ze voelen zich gezien en belangrijk. Ik vind die onderlinge verbinding eigenlijk belangrijker dan het tekenen zelf’

 

Tekenen als een middel om samen te zijn. Dat zie je ook terug in de workshops. Door de informele sfeer, wil Leen het voor mensen toegankelijk maken. De workshops zijn in stappen verdeeld, waardoor iedereen kan meedoen, of je nu veel of weinig tekenervaring hebt.

 

Leen geeft verschillende workshops hier in het Koorenhuis. In Leen’s eigen woorden:

‘’In het Koorenhuis vind je leuke, lichte ruimtes en je hebt lekker de ruimte. De sfeer hier is goed. Je hoort muziek als je door het gebouw heen loopt. Het voelt levendig aan. Mensen weten mij ook te vinden via het Koorenhuis.’

 

Leen hoopt dat er meer kinderen en ouders de workshops willen volgen om quality time met elkaar door te brengen.

Volg Leen!

Website

Instagram