Koffie drinken met … Farbod Moghaddam

Regelmatig spreken we in de rubriek ‘Koffie drinken met’ met inspirerende makers en creatievelingen. Dit keer drinken we koffie met de Haagse cabaretier Farbod Moghaddam die sinds 2010 de comedyshow Frappant Comedy in Den Haag organiseert. Noteer alvast 11 juli in je agenda, want dan staat Farbod met drie andere comedians op de planken van het Koorenhuis. Tijd om wat beter kennis te maken met deze getalenteerde man!

Wie ben jij en wat is je relatie met het Koorenhuis?

Ik ben Farbod Moghaddam, comedian, YouTuber en organisator van Frappant Comedy. Het Koorenhuis is een plek met veel potentie en als maker prikkelt dat mij ontzettend om samen te werken aan toffe projecten, waaronder dus Frappant Comedy.

Hoe is Frappant Comedy ontstaan?

De show is geboren uit frustratie. Als beginnend comedian vond ik het altijd jammer dat er zo weinig stand-up comedy in Den Haag te vinden was. Zowat alles speelde zich af in Amsterdam. En dat was ook nog eens best ver. Vooruit, het is ook uit luiheid geboren.

Door Frappant Comedy te organiseren kon ik mijn eigen speelplek creëren én mijn vrienden proberen een leuk avondje te bezorgen. Mijn diverse groep vrienden ontdekten zo nieuwe fantastische comedians en de comedians konden optreden vooe een warm en nieuwsgierig publiek. Gaandeweg is de show vaste prik geworden voor mensen binnen en buiten Den Haag.

Voor wie is de comedyshow bedoeld?

Frappant Comedy is bedoeld voor iedereen. Dat klinkt hartstikke cliché, maar als je van lachen houdt, houd je ook van Frappant Comedy. En iedereen houdt van lachen. Humor is universeel, maar smaak is persoonlijk. Om die reden probeer ik de line-up zo divers en spannend mogelijk te houden. Zo komt iedereen aan z’n trekken.

Wat kunnen we verwachten op 11 juli in het Koorenhuis?

Normaal gesproken zou ik een beschrijving maken van hoe leuk de show wel niet is, maar door de corona (1,5 meter afstand, max 50 mensen in de zaal enz.) moeten we de show heruitvinden. Gelukkig heeft een gemiddelde comedian in zijn carrière vaak genoeg voor onmogelijke zalen gestaan (denk aan donkere kroegen zonder geluidsinstallatie en licht, rumoerig publiek) om ook tijdens Frappant Comedy iets vets neer te zetten! Genoeg voer voor goede comedy in ieder geval!

Hoe zou jij je eigen show / humor omschrijven?

Mijn persoonlijke humor is heel breed. Ik houd net zoveel van intelligente humor als platte. Maar hoe plat het ook wordt, ik vind het belangrijk dat ik altijd verrast word en dat het een beetje schuurt. Dat probeer ik ook in mijn eigen verhalen en grappen te verwerken. Omdat ik voor heel veel soorten mensen heb gestaan, is mijn humor zo gevormd dat iedereen ervan moet kunnen genieten.

Wie zijn jouw voorbeelden als het om comedy gaat?

Ik ben begonnen met stand-up comedy door te kijken naar Eddy Murphy, dus hij staat altijd bovenaan mijn lijst. Verder houd ik van onder andere Bill Burr, Dave Chappelle, maar ook van een Theo Maassen en Peter Pannekoek bijvoorbeeld.

Waar staat Farbod over vijf jaar?

Het coronavirus heeft deze vraag veel spannender gemaakt dan hiervoor. Ik hoop in ieder geval nog bezig te kunnen zijn met mijn passies wat betreft comedy, films en muziek. Als ik dan net zoveel kan verdienen als bijvoorbeeld een leraar, ben ik al gelukkig. Als bij die tijd leraren ook nog eens miljoenen verdienen ben ik extra gelukkig.

Frappant Comedy is een samenwerking tussen Farbod Moghaddam en PRINS 27 | in het Koorenhuis.
Tickets voor de show kunnen vanaf volgende week uitsluitend online gekocht worden via onze website. Nader bericht volgt.

Volg Farbod via Instagram

Niets missen? Meld je aan voor onze NIEUWSBRIEF