Een kijkje in Het Koorenhuis | Sounds On Saturday

Brainstormmomenten tijdens de lockdown in de coronapandemie, liggen aan de grondslag voor vernieuwende muzikale avonden in Het Koorenhuis: Sounds On Saturday! We nemen een kijkje bij, het zo genoemde, SOS en vragen Elise Joy Kommer (programmeur), meer over de totstandkoming van dit toffe project.  

Vanuit een noodkreet tijdens en na de COVID lockdowns is er een nieuw initiatief ontstaan in Den Haag voor de muziek community. Het viertal: Elise Joy Kommer, Alexandra Mottet, Oscar Groenewoud en Sewan Mumcuyan, zag dat er té weinig optreedmogelijkheden waren in Den Haag en wilde jonge, nieuwe bands een mogelijkheid geven om zo ervaring op te doen in een veilige setting.

Elise: “Zoveel muzikaal talent is nog niet ontdekt en juist daar willen we een podium aan bieden. De eerste editie van Sounds On Saturday was meteen een groot succes! Het Koorenhuis Café stond direct vol!”

Sinds de eerste editie in april 2022 kun je nu nog steeds op zaterdagen terecht voor niche livemuziek. Van punk, rock, indie, shoegaze, urban Singer-songwriters en bands uit de regio staan op het podium”. Sounds On Saturday biedt twee verschillende avonden. Een Open Mic en een Bandavond.

Elise: “Eén keer per maand biedt SOS een Open Mic avond waarbij Het Koorenhuis Café tot huiskamer is omgetoverd. Hier kan de band of singer-songwriter, in 15 minuten stage time, nieuw materiaal uitproberen en contact leggen met het publiek en andere muzikanten. Onze Open Mic is uniek ten opzichte van andere aanbieders. Veel Open Mic avonden zijn akoestisch, terwijl de artiesten bij ons op het podium gebruik kunnen maken van een backline”. Een Open Mic avond biedt voor gemiddeld 10 artiesten een plek. Voor deze avonden kan je jezelf opgeven.

“En bij een bandavond? Kan je jezelf daar ook voor opgeven?” Elise: “Bij een bandavond stellen we zelf de avond samen en kijken wij welke acts en bands bij elkaar passen. Je mag als artiest ook zelf een mail sturen, met links van je muziek, korte bio en een link naar liveoptredens. Als programmeur vind ik het fijn als mensen voorbeelden geven van vergelijkbare muziek/bands”.

“Sounds On Saturday is een tof project en ik merk dat het steeds meer begint te leven. Waar denk jij dat SOS over 5 jaar staat?” Elise: “Over 5 jaar heeft SOS een grotere naamsbekendheid, hebben wij misschien wel ons eigen festival en één keer per maand onze eigen radioshow op zaterdag! Voor nu zijn dit mooie dromen, maar waar Sounds On Saturday echt staat over 5 jaar, kunnen wij nu niet voorspellen. Wel weten wij dat wij nog lang niet klaar zijn met deze toffe avonden vol muziek en nieuw talent in Het Koorenhuis!”

Aankomende maand doet SOS – SOUNDS ON SATURDAY mee met de Haagse Popweek en Club 3voor12, houd de socials in de gaten voor de line-up of geef je op via de email info@soundsonsaturday.nl

Daarnaast is SOS genomineerd voor “Beste intiatief” van de Haagse Popprijs, via deze link kun je stemmen. Volg daarnaast Sounds On Saturday op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe edities.