Een kijkje in Het Koorenhuis | KLUB Dansant

Als je KLUB Dansant eens meemaakt, dan voel je meteen wat het is. Geen muurbloempjes die voorzichtig de dansvloer betreden, maar een avond vol dansbare muziek én muziekliefhebbers! Het DJ duo: Jen Min Lau en Ome Steef die bovenal muziek liefhebbende verzamelaars zijn, zijn KLUB Dansant nu al 12 jaar geleden begonnen! Wat is het, dat de maandelijkse clubavond in Het Koorenhuis, zo’n succes maakt? We spreken af met Ome Steef en beginnen bij het begin…


Hoe zijn jullie als DJ’s bij elkaar gekomen?
Jen Min Lau en ik kennen elkaar al heel lang. Jen begon lang geleden met het organiseren van discoavonden. Hij startte een club AO-Zora aan het Westeinde, waar mijn toenmalige vriendin de zogenoemde doorbitch was. Na zo’n negen jaar moest hij helaas stoppen met die club, omdat de locatie vanuit een projectontwikkelaar maar tijdelijk was. Vanaf die tijd zijn wij elkaar een beetje gaan volgen en besloten wij uiteindelijk om samen iets op te zetten. Zo begonnen wij 12 jaar geleden Art Dansant in PULCHRI.

Hoe kwamen jullie terecht in Het Koorenhuis?
PULCHRI is een sociëteit en kunstenaarsvereniging in Den Haag, vandaar de naam. Hier begonnen wij met het geven van feesten. Na zo’n 8 jaar werd deze plek te klein voor het publiek dat erop af kwam en moesten wij uitwijken naar een andere locatie. Snel daaropvolgend kwamen wij eigenlijk vanzelf terecht bij Het Koorenhuis. Er was meteen een match en we begonnen onder een nieuwe naam: KLUB Dansant.

Hoe kan je de KLUB Dansant avonden het beste omschrijven?
Bij KLUB Dansant komen geen muurbloempjes. Vanaf 21.00 uur, wanneer wij de deuren openen, wordt er meteen gedanst! Er hangt een relaxte sfeer, de mensen kennen elkaar en er is nooit gezeik, wat ook enigszins komt door de sociale controle die er hangt. Het is een gezellige ongedwongen avond met oldskool disco en af en toe wat modernere muziek.

We hebben allebei een andere smaak en een andere manier van draaien, maar we vullen elkaar aardig goed aan. We komen voor KLUB Dansant met thema’s die dicht bij ons staan en verwijzen vaak naar artiesten uit de jaren 80/90. Lennard van Prik Media maakt onze flyers, die ook altijd uniek zijn in hoe ze eruitzien.

Door onze connectie met PULCHRI trekt KLUB Dansant een wat ouder publiek aan. Dit publiek is eigenlijk automatisch meeverhuisd naar Het Koorenhuis. Omdat er weinig “uitgaansaanbod” is voor een ouder publiek in het centrum van Den Haag, maakt het KLUB Dansant ook speciaal.

Naast het terugkerende publiek, zien wij echter ook vernieuwing. KLUB Dansant is natuurlijk wel een feestje voor krasse ouderen, maar we zien steeds meer jongeren komen die onze voorkeur voor muziek delen! Wij zijn er zeker een voorstander van om het publiek van KLUB Dansant te laten groeien en een jonger publiek naar de avonden te krijgen. Iedereen is welkom!

Welke plaat mag je absoluut niet vergeten te draaien tijdens een KLUB Dansant avond?
De plaat die de meeste reacties van het publiek oproept is: “Rappers Delight”. Het is echt een zogenoemde floorfiller. Het levert een instant effect op. Iedereen op de dansvloer danst en zingt meteen mee!

Heb je zin om een keertje mee te dansen? Kom naar de volgende editie “Say what?” geïnspireerd op “Rappers Delight” van Sugar Hill Gang.

Wanneer: vrijdag 2 december
Tijd: 21.00 – 02.00 uur
Waar: Het Koorenhuis Café