Deuren Het Koorenhuis en Concordia blijven open! Exploitatie toegewezen aan AnnA

AnnA neemt vanaf vandaag het beheer van Het Koorenhuis en Concordia over. Na het faillissement van Stichting &CC afgelopen januari, heeft Gemeente Den Haag in ons de tijdelijke exploitant gevonden. Als ervaren cultureel vastgoedpartij gaan we komend jaar (tot maart 2025) met een frisse wind zorgen dat deze twee Haagse cultuurspots voor talentontwikkeling weer tot bloei komen. Of zoals AnnA zegt: “weer werken voor mens en omgeving.”

AnnA heeft de opdracht om de bedrijfsleiding in de panden over te nemen en de kunstenaars, beoefenaars, culturele organisaties en evenementorganisatoren zo goed mogelijk te faciliteren. Met een ervaren team zorgt AnnA voor de dagelijkse gang van zaken. Dit weekend verwelkomen we het Rewire Festival in zowel Het Koorenhuis en Concordia.

“Het is voor de stad heel fijn dat we deze cultuurspots in het popdistrict voor de aanbieders kunnen voortzetten. Het Koorenhuis en Concordia zijn een waar kruispunt voor creatieve mensen, jong en oud, dwars door alle culturen heen. Zes dagen per week gaan we de deuren openhouden zodat deze plekken weer werken voor mens en omgeving. Een team met rijke operationele ervaring is inmiddels begonnen op deze plek. We kijken uit naar nog meer AnnA’s om het team te versterken. Vacatures staan inmiddels open op onze website” – Willemijn de Boer – directeur AnnA.

TOEKOMST
Komende periode gaat de gemeente in overleg met de gebruikers over toekomstvisie, de uitstraling en positionering van de plekken. Met die input schrijft de gemeente een aanbesteding uit voor exploitatie vanaf 1 april 2025.