Creative Technology in het Koorenhuis

In de komende tijd gaan we met het Huis voor Makers projecten ontwikkelen op het gebied van Creative Technology. Dit doen wij in samenwerking met onze partners Mind the Generations en Reblika, die sinds november hun intrek hebben genomen in het Koorenhuis. Om een beter beeld te krijgen van wat onze partners doen, zijn we in gesprek gegaan met de voorzitter van Stichting Mind the Generations; Steven Vreden.

Kun je wat meer vertellen over jezelf?
Ik ben drs. Steven Vreden, voorzitter van Stichting Mind the Generations. Psycholoog en docent psychologie aan the University of Applied Science InHolland & Researcher Afro-Caribbean history and arts.

Wat doen jullie precies met stichting Mind the Generations?
Stichting Mind the Generations zet zich in voor ontwikkeling en professionalisering van creatief talent en cultureel ondernemerschap voor jongeren.

Zo zetten wij ons middels het creatieve platform, First Noble, in om creatives en kunstenaars de mogelijkheid te geven om gezamenlijk producties en publicaties te creëren in het kader van AfroFuturisme. Dit gebeurt door kruisbestuivingen te maken middels literatuur, videokunst, muziek en visuele vormgeving. Deze producties worden geïnspireerd door de rijke Afrikaanse en Caribische geschiedenis en komen wederom tot leven door het samenvoegen van diverse kunstvormen, media met Creative Technology.

‘Live your own legend, write your own myth’

Kun je een voorbeeld noemen?
Een mooi voorbeeld hiervan is een activiteit uit ons project ‘Life your own legend, write your own myth’. Waarin een deel van de deelnemers als acteur fungeren en verhalen uitbeelden middels een speciaal Motion Capturing pak. Deze bewegingen worden door het Motion Capturing pak omgezet naar een digitaal 3D animatie beeld. Andere deelnemers maken van hiermee hun eigen videokunst. Talenten en digitale kunstenaars werken in dit project toe naar een jaarlijkse AfroFuturistische expositie via workshops en masterclasses in o.a. het Koorenhuis.

Samenwerking met het Koorenhuis?
In 2021 gaan wij meer projecten ontwikkelen samen met het Koorenhuis om Creative Technology toegankelijker te maken voor makers. Maar ook om de tot nu toe nog onvertelde verhalen te tonen aan een divers Haags publiek.

Voor meer informatie: www.firstnoble.org