Concordia CC is de nieuwe culturele hotspot

Op 1 mei opent het Concordiagebouw aan het Hoge Zand als ‘Concordia CC’, waarbij CC staat voor onder meer CultuurCentrum, Co-Creatie en CultuurCreatie. Het wordt een nieuwe culturele hotspot waar verschillende Haagse culturele instellingen hun thuisbasis hebben én een ontwikkelplek voor makers en theater, waar volop repetities en uitvoeringen worden gegeven. Het pand wordt een thuis- en uitvalsbasis voor OPERA2DAY, Firma MES en Muziekcentrum 1001Nachten. Voor de exploitatie van Concordia CC wordt PRINS27 verantwoordelijk, die sinds 2013 ook verantwoordelijk is voor de exploitatie van het Koorenhuis.

In het gebouw komen kantoren, een studio, horecagelegenheid en een grote theaterzaal. Zodra het weer kan (i.v.m. de coronaregels) worden hier weer voorstellingen, debatten en optredens gehouden. Concordia CC wordt een bruisende productieplek om af te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Wethouder cultuur Robert van Asten:

“In Concordia CC gaan straks mooie nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan dankzij de mooie mix tussen vaste bewoners en mogelijkheden voor makers, podiumkunstenaars, broedplaatsen of gezelschappen om gebruik te maken van de locatie.”

Op donderdag 22 april a.s. om 11:45 uur wordt het gebouw officieel geopend door wethouder Robert van Asten. U kunt uiteraard aanwezig zijn bij de sleuteloverdracht, de coronaregels in acht nemende. We horen graag of u langs wilt komen of misschien na afloop foto’s zou willen ontvangen.

Het geheel inclusief een kleine rondleiding online volgen kan via de livestream: https://www.instagram.com/inhetkoorenhuis/