za 19 maart - 13:00

Agenda, Gypsy, Jazz, Workshop

Wereldreis door eigen stad

Op zaterdag 19 maart viert Den Haag de diversiteit tijdens Wereldreis door eigen stad. De Wereldreis vindt plaats in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Er zijn verschillende activiteiten te beleven door heel de stad. Tijdens de Wereldreis kunnen Hagenaars verschillende activiteiten bezoeken, zo ook in het Koorenhuis. Het is een dag vol nieuwsgierigheid, ontmoetingen en vooral plezier.

Op de hoek van de Grote Marktstraat en het Spui is een centrale ontmoetingsplaats. Daar kun je als bezoeker een programmaboekje ophalen en jouw Wereldreis starten, om 12.00 uur gaat de Wereldreis van start.

Programma

Hot Club Quartet

  • in de Foyer
  • van 13:00 uur tot 14:00 uur

“The Hot Club Quartet speelt de Parijse jazz van Django Reinhardt uit de jaren 30-40 maar steekt de vaak traditioneel gespeelde Gipsy Jazz in een modern jasje. Dit resulteert in een repertoire waarin het swingende en spontane karakter van de muziek wordt behouden en wordt gemixt met de frisse invloeden van bebop, bossa nova, pop en funk. De muziek wordt gekenmerkt door virtuositeit, swingende ritmes, humor en melancholie.

Het kwartet bestaat uit gitaristen Jaïr Stunt en Evgenios Sastix, bassist Jan den Boer en accordeonist Tim Kerssies.”

 

Workshop: Sieraden maken met een herinnering 

  • Van 14:30 tot 16:00 uur

Ben je dol op eye-catching accessoires en wil je graag leren hoe je ze zelf maakt?

In deze workshop gaan we een zelfgekozen herinnering of verhaal gebruiken om te verwerken in een lichtgewicht sieraad. Vertaald in vrolijke kleuren en sprekende printjes wordt het een draagbaar product! Liever je eigen inspiratie volgen en gewoon losgaan met een zelf bedacht ontwerp? Dat mag natuurlijk ook!

Door: Simone van Pernis – @siems.bysiems

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIEMS (@siems.bysiems)