za 18 maart - 12:00

Agenda, Events

Wereldreis door Eigen Stad | 18 MAART

Tijdens Wereldreis door Eigen Stad bieden wij een divers programma aan kunst, dans, muziek, optredens én workshops!

Op zaterdag 18 Maart organiseert De Gemeente Den Haag een nieuwe editie van; Wereldreis door Eigen Stad. Tijdens deze dag wordt aan Hagenaars de mogelijkheid geboden om de diversiteit van de stad te leren kennen door een reis te maken langs diverse culturele, religieuze en maatschappelijke organisaties. Natuurlijk doet Het Koorenhuis dit jaar weer mee!

De Wereldreis door Eigen Stad vindt plaats in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart). Tijdens de Wereldreis kunnen Hagenaars niet alleen uiteenlopende organisaties leren kennen, maar ook met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren. Op zaterdag 18 maart 2023 om 12:00 uur gaat de Wereldreis van start.

Tijdens deze dag kun je in Het Koorenhuis terecht voor diverse optredens en workshops:

Julia Tehada 12.00 – 13.00 Ruimte 2.11
Julia Tehada is kunstenares, songwriter en creatief coach. In haar onderneming focust zij zich op zelf-connectie en zelfgroei door het uiten van creativiteit. Julia geeft verschillende workshops in groepen, maar ook 1:1. In deze workshops leren de deelnemers om vanuit hun hart in plaats van hun hoofd te leven. Door schilderen, stembevrijding en embodied dans komen de deelnemers in connectie met hun ware ik en leren dat vrij te uiten.

Tijdens Wereldreis door Eigen Stad geeft Julia Tehada een creatieve workshop met als thema “Reis naar jouw innerlijke wereld”. Julia: “We zijn zo veel bezig met de buitenwereld, maar wanneer nemen wij echt de tijd om een reis naar binnen te maken en de prachtige wereld in ons eigen wezen te ontdekken?”

Let op: Voor deze workshop is er plek voor een bepaald aantal deelnemers. Kom 15 minuten van te voren naar ruimte 2.11 en meld je aan voor de workshop. Vol = Vol.

Aruna Bellydance 13.15 – 14.00 Ruimte 0.02
Aruna is docent en choreograaf in de bellydance. In het Koorenhuis geeft zij cursussen en workshops. Daarnaast is Aruna performer en projectleider bij “Diversity & Bellydance”.

Aruna Bellydance staat voor inclusiviteit. Dit betekent dat iedereen welkom is om het plezier van bellydance en de helende kracht van de heupen te ervaren. Tijdens Wereldreis door Eigen Stad geeft Aruna een bellydance workshop!

Let op: Voor deze workshop is er plek voor 15 deelnemers. Kom 15 minuten van te voren naar ruimte 0.02 en meld je aan voor de workshop. Vol = Vol.

Akash Dey Music 14.00 – 14.30 Het Koorenhuis café
Akash Dey is een Indiase multi-instrumentalist en composer. Zijn onderneming heeft alles te maken met Indiase livemuziek, productie en fusion muziek.

Tijdens Wereldreis door Eigen Stad biedt Akash Dey Music Indiase fusion muziek. Het optreden zal een voorproefje zijn op hun aankomende optreden in Het Koorenhuis op 26 Maart. Bekijk het event hier. 

Kilkenny Lundy School of Irish Dance 14.45 – 15.00 Het Koorenhuis Theater
Kilkenny School of Irish Dance geeft Ierse danslessen in Het Koorenhuis. Ierse dans bestaat uit twee verschillende vormen: dansen met de zogenaamde ‘soft shoe’ (een soort balletschoen) en dansen met de ‘hard shoe’ (een soort tapdance schoen).

Tijdens Wereldreis door Eigen Stad laat de Kilkenny School of Irish Dance iets van hun repertoire zien aan het publiek.

Niives & Hayle 15.00 – 15.30 Het Koorenhuis café
Niives & Hayle is een elektronisch muziekduo uit Rotterdam/Den Haag bestaande uit producer, multi-instrumentalist en zanger Robin Miguel (NIIVES) en zangeres, artwork designer en actrice Emily Hayle (HAYLE). Ze combineren energieke EDM met verschillende elementen van hiphop en heavy rockmuziek om hun eigen unieke sonische wereld te creëren. Na samen te hebben gewerkt met een breed scala aan artiesten en meer dan een miljoen streams online te hebben verzameld, zijn Niives & Hayle nu gekomen om het podium te veroveren.

Tijdens Wereldreis door Eigen Stad beschrijft Rabin Miguel (Niives) de complexe band met zijn Molukse achtergrond in diverse songs, terwijl Emily Hayle (HAYLE) haar persoonlijke verhalen ook in gedichten uit.

Quiet Room Sessions Two End Faces X Velvet Sway 15.30 – 17.00 Ruimte 0.13

Two End Faces
Met hun introverte en mysterieuze optredens vraagt het Haagse duo Two End Faces de aandacht van de luisteraar. Een mix van introspectieve teksten, dromerig gitaar spel en hypnotiserende synths dompelen de luisteraar onder in een melancholisch bad gevuld met verlangen, hoop, angst, pijn, verlies en onbeantwoorde vragen.

Het project is een samenwerking tussen Caspar Broekhuijsen en Gaby Schuling. Geïnspireerd door persoonlijke inzichten en ervaringen vind het duo elkaar in hun songwriting.

In 2022 presenteerde Two End Faces hun eerste twee singles ‘Fragrance of Love’ en ‘Quiet Room’. In ‘Fragrance of Love’ schetst het duo op een dromerige wijze de intense verlangens van liefde. ‘Quiet Room’ vertelt een verhaal over het proces van zelfreflectie.

In de muziek van Two End Faces hoor je invloeden van acts als Cigarettes After Sex, Mazzy Star en Rue Royale.

Velvet Sway
Velvet Sway is een alternatieve band uit Den Haag e.o. Na verschillende optredens op onder andere Kaderock, Winterfest en in het PAARD in Den Haag, legt dit muziektrio momenteel de laatste hand aan hun debuut-EP.

Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Bekijk hier de aftermovie van 2022.

Waar | Het Koorenhuis
Wanneer | Zaterdag 18 Maart
Tijd | 12.00 – 17.00
Tickets | Gratis toegang en deelname