zo 11 juni - 20:00

Agenda, Events

Van en over Couperus | 11 JUNI

Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling 'Van en over Couperus'.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Louis Couperus, Nederlands grootste schrijver, is overleden. Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling ‘Van en over Couperus’.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman ´De berg van licht´, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’. Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver. Pianist Daan van de Velde en Simon Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium (stuk voor piano en voordracht) op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’.

Simon Mulder is voordrachtskunstenaar, docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs en vanaf 2023 voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Hij richtte het Feest der Poëzie op als literair podiumcollectief voor teksten van toen en nu, en treedt met deze groep op in binnen- en buitenland.

Daan van de Velde is pianist, taalkundige en data-analist. Hij deed een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet en is aan het Feest der Poëzie verbonden als muziekredacteur.

Waar | Het Koorenhuis Theaterzaal
Wanneer | Zondag 11 Juni
Tijd | start 20.00 | eind 22.00 (pauze én pauzedrankje inbegrepen)
Tickets | €22,50 Koop hier!

Meer info over Stichting Feest der Poëzie? Kijk hier!