zo 4 september - 11:30

Agenda, Festival

UIT Festival 4 september | Het Koorenhuis & Concordia CC

We gaan weer UIT! Op 4 september vindt het UIT Festival plaats in Het Koorenhuis & Concordia CC. Zet deze datum alvast in je agenda!

We trappen het nieuwe culturele seizoen af op zondag 4 september. Het Koorenhuis en Concordia CC presenteren tijdens het UIT Festival een divers programma aan kunst, muziek, dans en cultuur.

Op beide locaties kan je genieten van een divers aanbod aan kunst en cultuur. Het Koorenhuis (Prinsegracht 27) en Concordia CC (Hoge Zand 42) zijn op loopafstand van elkaar.

Gratis toegang!

Ons programma ziet er als volgt uit:

Het Koorenhuis

Host: Felipe Ruiterman

Felipe Ruiterman is 31 jaar oud en woont in Den Haag. Hij omschrijft zichzelf als een artistiek persoon met een positieve mindset op het leven. In het dagelijks leven werkt hij als kapper, waarin hij al zijn creativiteit kwijt kan. Zijn andere grote passies zijn mode en mensen amuseren. Felipe wordt enorm gelukkig als iedereen het naar zijn zin heeft. Tijdens het UIT Festival maakt hij zijn debuut als host en presentator.

11.30 – 13.00 | SK-Kunsteducatie – ruimte 2.09
Aan de hand van het werk van twee bijzondere kunstenaars gaan de kinderen fantasie beesten maken. Er wordt gewerkt met Ecoline en simpele technieken, maar ook ‘andere’ materialen zoals touw, rietpennen, tandenborstels en rietjes. Ruimte 2.09
Workshop voor 5 t/m 11 jaar.

13.00 – 15.00 | Poetry & Coffee – The Messy Garden Club – ruimte 0.13
Tijdens deze workshop (13.00 – 14.30) maak je een reis door jouw lichaam. Via reflectieopdrachten en contactoefeningen breng je in kaart wat voor beeld jij hebt van jouw eigen lichaam en gaan we op ontdekkingstocht langs de overtuigingen die er onder de huid schuilen. Om 14.45 is er een open podium voor de deelnemers van de workshop in de foyer.

14.00 – 14.15 | De Kilkenny School of Irish Dance – Theaterzaal
Zowel Nederlanders als mensen uit het buitenland, die zijn gevallen voor de muziek en het ritme van de Ierse dans, komen samen. Ze delen de passie voor dans, en de wens om hun techniek voortdurend te verbeteren.

14.00 – 14.20 | Popschool Den Haag – JOAZ – Koorenhuis Café
JOAZ is een Haags muziekduo bestaande uit Zoë Tausk en Joanne Gertenaar. De twee vormen al meer dan 4 jaar een duo en schrijven en spelen voornamelijk zelfgechreven akoestische nummers.

14.00 – 15.00 | Popschool Den Haag – Josha Nuis – ruimte 1.07
Popschool Den Haag verzorgt tijdens Het Uit Festival korte proeflessen op het drumstel. Ben je altijd al benieuwd geweest of drummen iets voor jou is? Kom dan zeker even langs om het uit te proberen! (Vanaf 7 jaar).

15.00 – 15.45 | Funky Music School Band – Theaterzaal
Bij de Funky Music School verzorgen zij naast lessen ook optredens. Dit keer nemen zij jullie mee in het muzikaal verhaal van Jazzy tones.

16.00 – 17.00 | Synergy Sessions presents KEIM – Koorenhuis Café
KEIM transformeert minimalistische composities in elektro-akoestische soundscapes die niet stilstaan ​​bij ingewikkelde structuren of vormen. Afkomstig uit Zweden en Zwitserland speelt het duo muziek die doet denken aan hun cultuur en taal, maar dan op een moderne manier. Dit maakt de muziek fris, rustgevend, rustig en zet aan tot nadenken.

16.00 – 16.30 | MounaMay Group – Theaterzaal 
MounaMay Group is de performance group van dansschool MounaMay Dance & Pilates. De groep is recentelijk weer begonnen in een nieuwe samenstelling. Het stuk dat zij gaan laten zien is een stuk met veel emotie in klassiek Egyptische stijl.

16.00 – 16.30 | Vrije Academie –
Denk je, lopend door een museum, ook weleens vertwijfeld: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!?’. Een hele goede gedachte want achter al die schilderijen, sculpturen en gebouwen gaan namelijk schitterende verhalen schuil. Begin oktober start in Het Koorenhuis de cursus “Introductie Kunstgeschiedenis”. In deze 10-weekse cursus neemt de docent van de Vrije Academie je mee van de Griekse oudheid tot de Mona Lisa. Tijdens het UIT Festival krijg jij alvast een voorproefje!

17.30 – 18.30 | Andres GB – Koorenhuis Café
Andres, een professionele Spaanse gitarist en gitaarinstructeur woonachtig in Den Haag. Andres heeft o.a. gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium, Fontys en aan Musikene (Spanje). Naast een solo optreden van 17.30 – 18.00, zal Andres ook van 18.00 – 18.30 een workshop “Triads & Pentatonics” geven in ruimte 0.02.

18.00 – 18.30 | Connect & Mix – Theaterzaal
Connect en Mix is een kennisplatform voor creatievelingen die zich willen professionaliseren en als ondernemer hun passie en doel willen uitleven! Zij zijn er voor o.a. musici, artiesten, dansers, kunstenaars, film -en theatermakers.

19.00 – 19.25 | SOS – MOYO – Koorenhuis Café
Zwevend tussen indiepop en knallende alternatieve psychedelische poprock is MOYO dynamisch en een frisse wind tussen de mainstream “radiopop”.

19.30 – 19.45 | SOS – Blue Milk ft. Benito – Koorenhuis Café
Door hun muziek opent en omarmt Blue Milk de emotionele situaties van het leven en moedigt het aan om het bewustzijn over wereldse problemen te vergroten.

Benito | Op het podium schakelt hij razendsnel tussen hoge en lage energie; van agressie naar kwetsbaarheid en trance, met een uniek stemgeluid dat je het ene moment omverblaast en het andere moment zoete melodietjes weg zingt. 

19.00 – 19.45 | Jam & Juice – Theaterzaal
Tijdens de jamsessies wordt urban live muziek gecombineerd met taal in de breedste zin van het woord. Jonge en net beginnende en meer ervaren artiesten, uit het urban circuit en daarbuiten, zijn welkom op het podium.

19.45 – 21.30 | Ome Steef – Koorenhuis Café
Waag jij je na zo’n drukke dag nog even op de dansvloer? Wij wel!

Adres: Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

 

Concordia CC 

13.00 – 22.00 | Tarana Labuche – ’Super Queens’ – Foyer
Als kunstenaar gebruikt ze haar passie om op een positieve manier het sociale dialoog over gender-, ras-, en kansengelijkheid te bevorderen. ‘Mijn doel is om zowel kracht als kwetsbaarheid over te brengen op het doek.’

13.00 – 13.20 | OPERA2DAY – Theaterzaal
OPERA2DAY brengt twee aria’s ten gehore uit hun nieuwe productie Don Quichot. In januari 2023 zal deze in première gaan. Serge van Veggel zal een toelichting geven.

15.00 – 15.30 | Toastmasters – Café
Waar kun je op een ontspannen, veilige manier leren om beter te spreken voor een groep mensen? Toastmasters nodigt je uit om deel te nemen aan Table Topics, een manier om je spreekvaardigheid en improvisatie te verbeteren.

19.00 – 19.45 | LIEN & Band – Zaal
LIEN presenteert dé nieuwste muziekstroming van Nederland. T-pop wordt de hit van het seizoen. Tekenend voor de potentie zijn de nummers over ons lichaam. Ze heeft er tenslotte lang genoeg omheen gedraaid.

20.00 – 21.35 | iAfrica Film Festival – “Night of the Kings” – Zaal
Een jongeman wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij bij de eerste maansverduistering als nieuweling een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.
Genre: drama | Lengte: 93 min | Regisseur: Philippe Lacôte

Adres: Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag

Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie & updates.