do 12 mei - 20:00

Agenda, Huis voor Makers

Try-out Lien | ‘Work in progress’ presentatie HvM

Tijdens de 'work in progress' presentatie van Huis voor Makers (HvM) speelt Lien met band een try-out van alle liedjes uit haar nieuwe album die ze dankzij een crowdfunding heeft kunnen opnemen.

Try-out Lien

Lien Cornelissen is liedschrijver en kleinkunstenaar. Dankzij een crowdfunding heeft ze in de afgelopen maanden met producer Dylan Siemerink een nieuw album kunnen opnemen dat in november uitkomt. Deze zal ook op LP verschijnen.

Op donderdag 12 mei speelt Lien mét band een try-out van alle liedjes. Een mogelijkheid voor het publiek om kennis te maken met haar muziek en wie zij is. Samen met Dylan Siemerink op drums en Barend Spaan op basgitaar speelt ze voor alle crowdfunders, programmeurs, bookers, journalisten en anderen die betrokken zijn bij het project. Haar doel? Om straks binnen en buiten Den Haag in theaters en op poppodia haar liedjes met de wereld te delen.

Lien wordt geïnspireerd door sociale conventies en ongemakken. Ze benoemt graag de dingen die we liever bedekt laten. Een luchtig gebrachte confrontatie met ons vaak aan absurditeit grenzende aanpassingsvermogen. Als maker dompelt ze zich onder in de wereld van kleinkunst, cabaret en dans. Hierin werkt ze samen met theaters Diligentia-Pepijn en Huis voor Makers. Lien brengt ervaringen mee uit diverse werk- en leefomgevingen. Voordat ze het podium op ging, was ze werkzaam als advocaat en beleidsmedewerker op het ministerie van SZW. Ze groeide op in een dorp in de Achterhoek en verhuisde na een studie rechten in Nijmegen naar Den Haag. De stad die sinds 2008 haar thuis is.

Datum: donderdag 12 mei
Tijd: 20:00 – 22:30 uur
Locatie: Het Koorenhuis
Toegang: gratis

Over Huis voor Makers (HvM)

Huis voor makers is een initiatief van PRINS27 en richt zich op onafhankelijke makers & collectieven. Het is een community voor innovatieve en discipline overstijgende (podium)kunstenaars, een thuis voor makers die graag buiten hun comfortzone stappen. Bij Huis voor Makers vinden zij begeleiding op zowel artistiek als zakelijk niveau. Ontwikkeling, verbinding maken en elkaar inspireren staan hierin centraal.