za 27 mei - 18:45

Agenda, Events

Sniester | 27 MEI

Bam! De line-up voor Sniester 27 mei in Het Koorenhuis is bekend!

Bam! Brokkenschema voor Sniester 26 & 27 mei bekend. Neem een digitaal moment voor jezelf en plan je route voor het meest explosieve alternatieve festival aan deze kant van de melkweg.

Wordt het ‘Big in Japan’ Bo Ningen of toch die Amerikaanse beesten van ’68? Hossen met La Regadera want er is al zo lang niet gehost, maar verdikkeme – er is maar 1 Caroline Rose? We laten je lekker aan je lot over, bekijk het op sniester.nl en start met puzzelen.

Line-up Het Koorenhuis 27 MEI

18.45u Glashart
Robin Brocks donkerste popliedjes

GLASHART is het nieuwe muzikale project van Robin Brock – de man wiens soulvolle stem je misschien al kent. Sowieso ken je hem na deze show een stuk beter. Zoals de naam verklapt gaat Brock nu namelijk vol voor kwetsbaarheid, in nummers over depressie, het ontwaken daaruit, isolement, obsessie en gebroken harten.

De EP van GLASHART werd geproduceerd door Wieger Hoogendorp (Goldband, Sophie Straat), die de slaapkamerproducties van Robin Brock (GLASHART) van een flinke dosis peper voorzag.

Beluister “Glashart” op Spotify

 

20.15u IRON JINN
Laaglandse hardrockhelden op hun donkerst

Dit even illustere als duistere gezelschap ontstond in de recente culturele dark ages: denk terug aan 2020, afgesneden van betekenisvol menselijk contact, iedere vorm van live cultuur de mond gesnoerd. Iron Jinn werd wakker: Oeds Beydals (The Devil’s Blood, Death Alley), Wout Kemkens (Shaking Godspeed), Bob Hogenelst (drummer/powerhouse van Birth of Joy) and Gerben Bielderman (Pauw).

Het debuut ziet in april 2023 het levenslicht, maar het al naar buiten gebrachte ‘Soft Healers’ (als in: zachte heelmeesters) belooft ons grootse psychedelische impact, een harde confrontatie met allerlei schaduwkanten, explosiegevaar en meer heerlijks.

Beluister “IRON JINN” op Spotify

 

21.45u Ploegendienst
Zinvol NL hardcore punkgeweld

Ploegendienst trapt graag en hard. Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. En dat doen deze oudgedienden van Aux Raus en Adolf Butler gewoon letterlijk. Snoeiharde songs komen in een breeknektempo voorbij en bevatten kwellingen uit het leven gegrepen: toeristenterreur, de moeder van Steve Jobs en het systeem – voor je het weet sta je je er luidkeels net zo druk over te maken.

Beluister “Ploegendienst” op Spotify

 

23.15 The Scratch

Grootste Ierse feest na St. Pats

‘Rowdier than a room full of rowdy men doing rowdy things’, aldus 1 van de vele fans die na een show de moeite nam om een van superlatieven overstromende reactie op de sociale kanalen te schrijven.

Die stampende Ierse rock sound, die teksten, die energie,en alleen die koppen al – alles werkt samen om er een magische gezellige bende van te maken bij The Scratch. Maar het zijn niet zomaar feestnummers – de liedjes zélf zijn zulke ongekend sterke meezingers dat je ernaar blijft hongeren. Buitenkansje dat we ons op Sniester te buiten kunnen gaan aan deze Ierse specialiteit. Inhaken en bier morsen!

Beluister “The Scratch” op Spotify

Ga voor Tickets en meer informatie naar www.sniester.nl