zo 10 april - 13:30

Agenda, Concert, Festival

Rewire Festival | zondag

Van 7 tot en met 10 april strijkt Rewire weer neer op verschillende locaties in de Haagse binnenstad, waaronder het Koorenhuis, voor haar elfde festivaleditie met een programma vol vooruitstrevende en genre-overstijgendemuziek uit alle windrichtingen.

Op zondag vinden er in het Koorenhuis tijdens het Rewire Festival optredens van Carl Gari & Abdullah Miniawy, Bitchin’ Bajas, Gagi Petrovic en een prikkelarm concert van Mathijs Leeuwis plaats. Lees hieronder meer.

Mathijs Leeuwis (Reduced Sensory Stimulus Duo-concert) | 13:30-14:00

Naast zijn eerder aangekondigde bandshow zal Mathijs Leeuwis ook een speciaal prikkelarm duo-concert geven voor personen die gevoelig zijn voor zintuiglijke prikkels.

Gagi Petrovic | 15:15-15:55

Gagi Petrovic presenteert de wereldpremière van een liveset, gebaseerd op recente werken ‘Vox Populi’ en ‘Choosing Freedom’, die hij uitvoert op het door hem ontworpen instrument GEST waarmee hij elektronische muziek kan spelen en componeren door middel van handgebaren en lichtsensoren.

Bitchin Bajas | 17:05-17:50

Bitchin Bajas roepen de kosmische jazz en grenzeloze synth-experimenten van Afrofuturistisch icoon Sun Ra op en projecteren hun kenmerkende spaced out-geluid naar stratosferische hoogtes.

Carl Gari & Abdullah Miniawy | 18:30-19:15

Het Duitse trio Carl Gari (Jonas Yamer, Till Funke en Jonas Friedlich) en de Egyptische zanger en trompettist Abdullah Miniawy werken al vijf jaar samen en versmelten elektronische soundscapes met poëtische teksten die de sfeer van het moderne Egypte weerspiegelen. Hun release in 2020 op AD93 is een krachtig geluidsportret van Egyptenaren die leven onder de wrede onderdrukking van het Al-Sisi-regime. Na hun meeslepende performance voor de Rewire 2021 online editie in mei, zijn Carl Gari & Abdullah Miniawy nu live te bewonderen in Den Haag.

Voor het volledige Rewire festivalprogramma en tickets, kijk op rewirefestival.nl

Het Rewire Festival vindt op vrijdag, zaterdag en zondag plaats in het Koorenhuis.