za 9 april - 19:30

Agenda, Concert, Festival

Rewire Festival | zaterdag

Van 7 tot en met 10 april strijkt Rewire weer neer op verschillende locaties in de Haagse binnenstad, waaronder het Koorenhuis, voor haar elfde festivaleditie met een programma vol vooruitstrevende en genre-overstijgendemuziek uit alle windrichtingen.

Op zaterdag vinden er in het Koorenhuis tijdens het Rewire Festival optredens van jazz-vernieuwer Jaimie Branch, pedal steekgitarist Mathijs Leeuwis, het avant-jazzy Flock en Joachim Badenhorst & Roman Hiele plaats.
Lees hieronder meer.

Joachim Badenhorst & Roman Hiele | 19:30-20:15

De gevierde jazzsaxofonist en klarinettist Joachim Badenhorst treedt voor het eerst op als duo, samen met de eclectische elektronische producer Hiele

Mathijs Leeuwis | 21:15-22:00

Pedal steelgitarist en componist Mathijs Leeuwis gebruikt tape-loops om complexe en rijke composities te creëren rond het iconische Americana-geluid van de steel guitar.

Jaimie branch ‘Fly or Die’ | 22:50-23:40

Rewire- alumnus en innovatieve hedendaagse jazz-muzikant jaimie branch brengt haar politiek geladen en sonisch avontuurlijke meesterwerk Fly or Die én het al even meeslepende vervolg Fly or Die II naar het podium.

Flock | 00:15-01:00

Componist, percussionist, producer en instrumentenbouwer Bex Burch komt met nieuw materiaal als Flock, een avant-jazzy samenwerking met Sarathy Korwar, Al MacSween, Dan Leavers en Tamar Osborn die de compositorische mogelijkheden van muzikale improvisatie omarmt.

Voor het volledige Rewire festivalprogramma en tickets, kijk op rewirefestival.nl

Het Rewire Festival vindt op vrijdag, zaterdag en zondag plaats in het Koorenhuis.