do 30 januari - 20:15

Concert, Jazz

Regentenkamer: Teepe presents Helen Sung

Regentenkamer in het Koorenhuis presenteert componiste en pianiste: Helen Sung!

Componiste en pianiste Helen Sung begon op jonge leeftijd als klassiek student, maar dompelde zich als twintiger volledig onder in de jazz. Ze werkte samen met onder anderen Slide Hampton, Ron Carter, Wayne Shorter en Regina Carter en bracht tot dusver zeven albums uit.

New York in de Regentenkamer
De Jazzopleiding ‘New York comes to Groningen’ is 18 jaar geleden (in 2001) bedacht door jazz bassist Joris Teepe. Deze (oorspronkelijk Haagse) musicus woont al 25 jaar in New York en introduceerde een idee om 15 topmusici uit de New Yorkse jazzscene in wekelijkse roulatie les te laten geven aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Gedurende het schooljaar arriveert iedere zondag een van deze New Yorkers in Nederland en ze geven les van maandag tot en met vrijdag in Groningen. Het is uiteraard een mooie kans om deze musici ook op de Nederlandse podia aan het werk te zien. Thea van Loon van de Regentenkamer had het prachtige idee om in 2020 een Amerika Project te organiseren en vroeg Joris Teepe om enkele van deze New Yorkers in Den Haag uit te nodigen.

Aanvang: 20:15 
Eindtijd: 22:30 

Tickets: vanaf €15

Dit concert is een samenwerking tussen ‘Regentenkamer en het Koorenhuis’.