do 9 maart - 20:30

Agenda, Events

Purple is the Color – ProJazz | 9 MAART

De vier uit Wenen hopen een keer het succes van dat bandje van vroeger uit Liverpool te evenaren. “The Beatles of jazz, that’s the plan,” Ben jij ook benieuwd?

Dat moet je even oefenen voordat je op 9 maart in het Koorenhuis aanschuift voor een optreden van dit kwartet: ‘Purple is the Color’. Want als je even niet oplet, zeg je ‘The Color Purple’, die Amerikaanse dramafilm van Steven Spielberg uit 1985. Hier gaat het om de Oostenrijker Simon Raab die piano speelt met saxofonist Stěpán Flagar, bassist Martin Kocián en drummer Michał Wierzgoń. De vier uit Wenen hopen een keer het succes van dat bandje van vroeger uit Liverpool te evenaren. “The Beatles of jazz, that’s the plan,” zegt bandleider Simon Raab erover. En glimlacht er maar eens breed bij.

Post-modern is een goede benaming voor de muziek van Purple is the Color. De bandleden merken er graag bij op dat het pure muziek is, zonder digitale foefjes. Maar dan wel muziek waarin het om allerlei tegenstellingen gaat, dat moet gezegd. Muziek van vier individuen die elk met hun bijdrage meebouwen aan een wonderwerk van eenheid. En dat valt ook op: iedereen stelt zich terughoudend op onder het motto: in de beperking toont zich de meester. Vooral als het gaat om muziek die doorlopend verleidt om een proeve van instrumentaal meesterschap af te leggen.

Zo valt er nog wel wat meer te vertellen over Purple is the Color. Maar dat blijven maar woorden. Tik daarom maar eens op purpleisthecolor.com en neem een voorproefje in beeld en geluid van wat dit Weense kwartet zoal wegzet. En dan direct daarna een kaartje kopen voor 9 maart in het Koorenhuis! Kun je dan meteen vragen hoe dat nou eigenlijk zit met die naam!

Simon Raab | piano
Štěpán Flagar | sax
Martin Kocián | bas
Michał Wierzgoń | drums

Dit is een concertavond van ProJazz en In het Koorenhuis. Naast het Main concert in de Grote zaal is er een voorprogramma met Young Talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Tickets hier verkrijgbaar.

Voorproefje? Bekijk Purple is the Color op YouTube.