vr 4 december - 19:30

Concert

ProJazz: Vanbinsbergen Playstation – Remisetour

Dit najaar komt gitariste Corrie van Binsbergen opnieuw naar Den Haag tijdens de REMISE-tour. Verwacht een best-of feest van deze heerlijke energieke band!

In 2016 speelde Vanbinsbergen Playstation de grote zaal van De Nieuwe Regentes helemaal plat tijdens het Cutting Edge Jazzfestival. Dit najaar komt gitariste Corrie van Binsbergen opnieuw naar Den Haag met deze heerlijk energieke band. Dit keer in het Koorenhuis tijdens de REMISE-tour, een best-of feest langs de Nederlandse podia. De band speelt stukken uit haar rijke repertoire en nieuw werk. De naam van de tour duidt op het besluit van Van Binsbergen om zich na 2020 toe te leggen op componeren. Ze stopt met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. De trein die al sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986 doordendert, gaat voorlopig de remise in. Van Vanbinsbergen Playstation verschenen drie CD’s: Live (nominatie Edison Publieksprijs 2016), Tales Without Words in 2017 en eind 2018 het album 10.

In het Koorenhuis speelt Playstation twee shows met twee verschillende setlists. De vroege show is vooral introspectief. Naast nieuw werk speelt de band ook stukken van Tales Without Words, het conceptalbum dat begin 2017 uitkwam, met bewerkingen van composities die Corrie van Binsbergen schreef voor haar literaire concerten. Muziek met een mysterieus randje, vol gelaagde en klankvolle werken. De late show is meer outgoing met stukken van de eerste, energieke CD Live die genomineerd werd voor de Edison Publieksprijs 2016, delen uit de suite die Van Binsbergen voorjaar 2018 componeerde in opdracht van de Gemeente Amsterdam, én nieuw werk.

Een van de superlatieven uit de vele lovende recensies: “Frontvrouw en gitariste Corrie van Binsbergen is een soort hogepriesteres als het gaat om componeren. Vanbinsbergen Playstation is een superformatie, drijvend op magnifiek componeerwerk, sublieme uitvoeringspraktijken en ultiem luistergenot. Niet redeneren maar beleven, dát is de muziek van dit Playstation.” (JazzNu)

Line up: METE ERKER tenorsax, basklarinet MIGUEL BOELENS altsax, sopraansax MORRIS KLIPHUIS hoorn, trompet JOOST BUIS trombone, lapsteel ALBERT VAN VEENENDAAL prepared piano CORRIE VAN BINSBERGEN gitaar DION NIJLAND bas YONGA SUN drums

Programma:
Er is een programma samengesteld met twee shows.
Lees hier welke Covid19-maatregelen er genomen zijn.

Early show
18:30: Jong talent t.b.a. (foyer)

19:10: Deur open grote zaal

19:30-20:30: Vanbinsbergen Playstation (grote zaal)

TICKETS EARLY SHOW

Late show  
20:15: Optreden Jong talent t.b.a.(foyer)

20:55: Deur open grote zaal

21:15-22:15: Vanbinsbergen Playstation (grote zaal)

TICKETS LATE SHOW

LET OP! Dit betreft een verplaatst concert met een aangepaste opzet i.v.m. Covid-19 maatregelen. Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert. Heb je eerder al ticket(s) gekocht voor dit concert? Deze blijven geldig, je krijgt hierover per email bericht.

Super Combi: Kun je niet kiezen tussen de vroege show en de late show? Met het SuperCombi ticket is dat ook niet nodig! Hiermee kun je namelijk tegen een flinke korting beide shows bezoeken met daarbij ook nog dinner + drankje voorafgaand aan de vroege show. Klik hier om naar de pagina te gaan waar je SuperCombi Tickets kunt bestellen.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop.
N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

 

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s.