wo 13 mei - 19:15

Concert

**AFGELAST** ProJazz: Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi – Freya

Saxofonist en componist Tineke Postma met toonaangevende trompettist Ralph Alessi. Kom dat zien!

**N.A.V. HET BESLUIT RIJKSOVERHEID I.V.M. HET CORONAVIRUS WORDT DIT EVENEMENT AFGELAST**

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Dit voorjaar brengt zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen.

Vanavond staat de saxofoniste op het podium met een van de musici van haar nieuwe album: toonaangevend trompettist Ralph Alessi. Alessi is ‘an individualist with a style and sound all his own’, aldus Downbeat. Met zijn karakteristieke heldere klank en bewonderenswaardig vakmanschap is hij een veelgevraagd sideman van klinkende namen als Jason Moran, Ravi Coltrane, Fred Hersch, Uri Caine en Marc Copland. Op zijn negen albums, waarvan drie bij ECM Records, verweeft hij kundig invloeden van post-bop tot neoklassiek. Bassist Clemens van der Feen en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

Bezetting: Tineke Postma – altsaxofoon; Ralph Alessi – trompet; Clemens van der Feen – contrabas; Tristan Renfrow – drums

Programma:

19:00 Aanvang Diner
19:15 Jong jazztalent (Foyer)
20:30 uur: Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi (Grote Zaal)
21:45 uur: After-party ft. DJ Jazz Min Lau (foyer)

Dinner & Jazz: Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Dinner ticket is inclusief 1 drankje.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: Tickets aan de kassa € 8,-, op vertoon van de pas; combiticket dinner & jazz (inclusief 1 drankje, vooraf reserveren): € 20,-.

Reserveer uw combiticket Voor een combiticket dient u in alle gevallen uw maaltijd tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert te bevestigen via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Geef ook aan of uw voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is een drankje naar keuze inbegrepen. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

KASSA OPEN: 18:45

TICKETS

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

(foto: Merlijn Doomernik)