vr 20 mei - 20:30

Agenda, Jazz

ProJazz: Tineke Postma Four FT. Ralph Alessi – Freya – NIEUWE DATUM

Tineke Postma is 20 mei live te zien in het Koorenhuis, en presenteert haar nieuwe album Freya, die vorig jaar uitkwam. Samen met de Amerikaanse jazz-trompettist Ralph Alessi maken ze er een onvergetelijke avond van.

Dit is een concertavond van ProJazz en Het Koorenhuis. Naast het ‘Main concert’ in de grote zaal is er een voorprogramma met Young Talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Vorig jaar bracht zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen.

Op vrijdag 20 mei staat de saxofoniste op het podium met de Amerikaanse jazz-trompettist Ralph Alessi. Bassist Clemens van der Feen en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

“Postma is er met Freya in geslaagd haar meest persoonlijke stempel op de muziek te drukken en te laten horen dat ze een van de beste en meest eigenzinnige saxofonisten is van dit moment.” (Mathijs van den Berg, Jazzenzo)

Line-up: Tineke Postma – altsaxofoon; Ralph Alessi – trompet; Clemens van der Feen – contrabas; Tristan Renfrow – drums

Programma:
19:00 Dinner (foyer) via reservering ‘Dinner & Jazz’ ticket
19:30 Support Act t.b.a. (foyer, gratis toegankelijk)
20:30 Tineke Postma 4/Ralph Alessi (Grote zaal)
Afterparty met DJ Jazz Min Lau (foyer)

Tickets

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.