vr 5 november - 20:30

Agenda, Jazz

ProJazz: The Polestar Project – Vincent Houdijk & Vinnievibes ft. Cabeçao & Paul Hanson

Van klassiek tot jazz, de Nederlandse slagwerker Vincent Houdijk geeft er zijn eigen swingende draai aan. Zijn muziek bruist van de energie en zijn composities spreken tot de verbeelding.

Houdijk heeft een grote voorliefde voor bijzondere instrumenten en nieuwsgierig makende instrumentale combinaties. Zelf bespeelt hij de vibrafoon en het elektronische, MIDI-gestuurde slagwerkinstrument malletKAT.

Met het nieuwe The Polestar Project gaat Houdijk samen met zijn vaste band VinnieVibes op ontdekkingstocht. Speciaal voor dit project componeerde hij nieuwe muziek die zich op het snijvlak van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek bevindt. Met dit project treden Houdijk en zijn band uit hun comfortzone, daarbij begeleid door twee internationale pioniers op hun onconventionele instrument. De Portugese multi-instrumentalist Carlos Rodrigues (alias Kabeçao) is een van de weinigen die meerdere ‘hangs’ tegelijkertijd bespeelt. Hiermee brengt hij dit meditatieve percussie instrument naar ongekende hoogten. De Amerikaanse fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de elektronische fagot, in de jazz een zeer ongebruikelijk instrument. Hij werkte samen met grootheden als Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck en Billy Childs.

Cabeçao & Paul Hanson

TICKETS

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.