vr 1 april - 20:30

Agenda, Concert, Jazz, Klassiek

ProJazz: Rembrandt Trio – Album Presentatie + Support Act en After-Party

Het Rembrandt Trio van ProJazz speelt op vrijdag 1 april in het Koorenhuis. Het is een avondvullend programma bestaande uit een (gratis) support act, een album presentatie en een after-party.

Het Rembrandt Trio houdt meer van spelen dan van regeltjes. Met tours over de hele wereld en samenwerkingen met verschillende jazzpioniers probeert deze band de jazz telkens een nieuwe richting in te duwen. Zo deelde het trio het podium met grootheden als Chick Corea en Europese topmusici als Paolo Fresu, Vincent Peirani en Norma Winstone. Het Rembrandt Trio is een onconventionele working band die thuis is op het ongebaande pad.

Met hun nieuwsgierige blik zijn deze muzikanten telkens op zoek naar de meest vernieuwende samenwerkingen. Dat leidde deze band langs verschillende muzikale werelden. Zo is de invloed uit het Midden-Oosten onmiskenbaar terug te horen, maar vindt ook de klassieke muziek een plek in het oeuvre van het trio. Allerminst een pianotrio in de traditionele zin van het woord dus.

Onlangs nam het trio hun zevende album op in een voormalige kerk in Amsterdam, omringd door antieke orgels. Het resultaat is ‘A Wind Invisible Sweeps Us Through The World’. De eerste single Mélodie Antique kun je alvast beluisteren!

Line-up: Rembrandt Frerichs (piano); Tony Overwater (bas) en Vinsent Planjer (slagwerk)

Programma:

  • 19:30 support act (gratis toegankelijk): EigenGrau ft. Kristians Kalva. Line-up: Simon Gelsdorf: piano; Thor Johansen: bas;
    Nikolas Tsangaris: drums; Kristians Kalva: trompet (foyer)
  • 20:30 Rembrandt Trio (grote zaal)
  • 21:45 After-Party met DJ Jazz Min Lau (foyer)

Tickets

Informatie Studenten- en ooievaarspas:
Reserveer je kortingsticket(s) via mail info@projazz.nl. Met je pasje kun je tot 30 minuten voor aanvang concert je ticket ophalen.

Dit is een concertavond in de serie ProJazz In het Koorenhuis, een avondvullend programma met meer gevestigde namen en jong talent.