za 25 september - 21:15

Concert, Jazz

ProJazz | Joost Lijbaart ‘Free’ album presentatie + guests Wolfert Brederode & Kika Sprangers (nieuwe datum)

Zijn eerste solo album 'Free', een reis naar binnen. Joost Lijbaart is op 25 september te zien in het Koorenhuis met een uiterst persoonlijke album.

Het is een droom die uitkomt voor slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart: zijn eerste solo album. Naast de drums bespeelt deze alleskunner op ‘Free’ ook alle andere instrumenten zelf. Je hoort veel gestemde percussie, zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon, maar ook Afrikaanse en Aziatische percussie, waaronder odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus.

Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan: ‘Free’ is een reis naar ‘binnen’ geworden. Daar vond Lijbaart de wereld in zichzelf, zijn muzikale invloeden maar ook persoonlijke reflecties speelden een belangrijke rol bij het maken van het album.

Joost Lijbaart maakt sinds 1996 vast onderdeel uit van het Yuri Honing Trio. Daarnaast speelt hij in tal van eigen projecten, zoals een duo met pianist Wolfert Brederode en een trio met vocalist Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders. Hun laatste album Trinity werd in 2020 genomineerd voor de Edison Jazz Vocaal Nationaal.

Voor de albumpresentatie in Den Haag neemt Lijbaart twee speciale gastmusici mee: Wolfert Brederode en Kika Sprangers.

“Het is een zorgvuldig lijnenspel waarmee Lijbaart de luisteraar steeds meer in vervoering brengt. Prachtplaat.” (Gijsbert Kamer, de Volkskrant). 

Line-up: Joost Lijbaart – drums, percussie,  balafoon; Wolfert Brederode – piano,  harmonium, gongs, percussie, glockenspiel; Kika Sprangers – alt en soporaan saxofoon, glockenspiel, percussie, gongs, flute.

TICKETS
Tijd: 21.15 uur
Entree: 16 euro (normaal)
8 euro (student/ooievaarspas)

Informatie voor studenten: Reserveer je kortingticket(s) via mail info@projazz. Je kan met je pasje je kortingticket(s) afhalen tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis.