za 30 oktober - 20:30

Concert

ProJazz: De Beren Gieren |cd-presentatie ‘LESS IS ENDLESS’ (nieuwe datum)

De Beren Gieren, het trio uit de Belgische jazz scene komt naar Nederland! Op 30 oktober live in het Koorenhuis. Kom dat zien!

De Beren Gieren wordt beschouwd als een van de meest avontuurlijke muziekgroepen in de Benelux. Het trio behoort zonder enige twijfel tot de top van de Belgische jazz scene. Drie en een half jaar na hun geprezen 5e plaat ‘Dug Out Skyscrapers’ keert het trio in 2021 terug met een langverwachte opvolger! ‘Less Is Endless’ verschijnt op 19 februari via Sdban Records.

‘Less Is Endless’ is een ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolueren. De cultivatie van het onvoltooide leidt tot actieve creativiteit. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkt geheel. ‘Less Is Endless’ ligt in het verlengde van ‘Dug Out Skyscrapers’, maar voelt frisser en opgewekter. Serene beschouwingen en epische omzwervingen worden afgewisseld met meezingers. De combinatie van kernachtige composities en een open invalshoek zorgt voor ruimtelijke en spannende muziek.

Line-up: Fulco Ottervanger (piano, effects, synths) Lieven Van Pée (contrabas, basgitaar) Simon Segers (drums, effects).

TICKETS SHOW
Tijd: 20.30 uur
Entree: 16 euro (normaal)
8 euro (student/ooievaarspas)

 

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis. 

Foto ©Alexander Popelier