wo 10 november - 20:30

Agenda, Jazz

ProJazz: Cutting Edge Festival – Kick Off: Craig Taborn, Tomeka Reid & Ches Smith

Dit spannende trio werd in de herfst van 2018 speciaal bij elkaar gebracht om Taborn’s bijzondere composities uit te voeren. In zijn composities verbindt Taborn hedendaagse kamermuziek en geïmproviseerde jazz met muziek geworteld in de Afrikaanse en Caribische traditie.

De uitvoering van deze composities vereist een instrumentatie die de scherpe en soms complexe wendingen naadloos volgt. De vloeiende stijl van celliste Tomeka Reid, de veelzijdigheid van percussionist/drummer Ches Smith en de eigenzinnige benadering van toetsenist Taborn vormen daarvoor de perfecte combinatie. De muziek van dit trio beweegt van complexe intieme melodieën naar energieke en uitbundige stukken met een groove. Denk daarbij in de richting van muzikanten als Sun Ra, Don Cherry en Art Ensemble of Chicago.

Craig Taborn
Componist, pianist en electronica pionier Craig Taborn wordt gelauwerd als “visionair van de huidige jazzgeneratie” (Downbeat). Hij groeide op in Golden Valley, Minnesota en werkte samen met een lange lijst aan bekende muzikanten waaronder Steve Coleman, Lester Bowie, Chris Potter en Bill Frisell.

Tomeka Reid
Celliste Tomeka Reid wordt gezien als een van de meest originele en veelzijdige muzikanten uit de jazz en geïmproviseerde muziek scene van Chicago. Haar gevoelige, melodieuze speelstijl kenmerkt zich door een altijd aanwezige groove. Reid maakte deel uit van diverse groepen zoals Anthony Braxton’s Zim Sextet en het Roscoe Mitchell Quartet.

Ches Smith
Drummer en percussionist Ches Smith groeide op in Sacramento waar hij in aanraking kwam met de punk en metal scene die experimenteerden met jazz en vrije improvisatie. Hij speelde onder andere met Marc Ribot (Ceramic Dog),  Mary Halvorson, Dave Douglas, John Zorn, Terry Riley, Dave Holland en houdt zich al lange tijd bezig met Vodou drum.

TICKETS

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.