za 26 maart - 21:15

Agenda, Jazz

ProJazz: Bill Laurance Trio – Late Show

'De vooruitstrevende pianist en toetsenist van het Grammy-winnende collectief Snarky Puppy brandt los met zijn supertrio. ‘Killer!’ (Giles Peterson, BBC).'

Pianist, keyboard-speler en componist Bill Laurance is bekend van Snarky Puppy, de internationale band die met groot succes de link legt tussen jazz, r&b en hiphop. Op zijn meest recente album Cables laat hij horen wat hij in huis heeft als solopianist, waarbij hij eigen composities kleurt met elektronische beats en klankkleuren. In het Koorenhuis voegt hij nieuwe dimensies toe aan zijn muziek met zijn meesterlijke trio.

Bill Laurance blinkt uit in veelzijdigheid; zo componeert hij filmmuziek en werkt hij regelmatig samen met gerenommeerde choreografen en dansgezelschappen als Alvin Ailey, Mathew Bourne en Northern Ballet Theatre. Als klassiek geschoold musicus en producer werkte hij samen met grote namen uit de pop, rock en jazz, onder wie David Crosby, Salif Keita, Lalah Hathaway, Laura Mvula en Chris Potter.

‘If jazz is to continue to appeal to future generations then it needs people like Bill Laurance to renew its relevance’ (Jazz Journal).

Line-up: Bill Laurance toetsen, Jonathan Harvey bas, Marijus Aleksa drums