zo 27 maart - 14:00

Agenda, Huis voor Makers

Makers Studio

Het is weer tijd voor een nieuwe maandelijkse editie van Makers Studio! Huis voor Makers presenteert op zondag 27 maart de tweede editie van dit jaar in het Koorenhuis!

Makers Studio is een inspirerende maandelijkse talk waarin een van de hosts in gesprek gaat met verschillende makers. Ze bespreken hun werk, het maakproces, waar ze hun inspiratie vandaan halen en het ondernemerschap dat hierbij komt kijken. Makers Studio wordt georganiseerd door Huis voor Makers (initiatief van PRINS27) en is elke maand live bij te wonen in het Koorenhuis of Concordia CC. Van de talks wordt een registratie gemaakt in de vorm van een podcast en een livestream.

In deze editie

Opnieuw gaan drie creatives met elkaar in gesprek. Deze editie nemen Khalid Amakran & Sophie van der Eijk plaats op het podium. De talk wordt geleid door Rashida Boukhizou. Sophie en Khalid zijn afwisselend de hosts van Makers Studio, maar zijn deze keer zelf te gast. Dat is niet voor niks; Sophie en Khalid zijn naast host ook zelf maker.

Sophie speelt en maakt theater sinds 2012 bij Haags theatergezelschap Drang. Jarenlang wist ze de luisteraars van Den Haag FM aan de radio gekluisterd te houden en in 2020 bracht ze haar debuutsingle Wounds Ground uit. Met passie voor magie is ze stiekem ook nog een beetje kruidenheks en oprichtster van The Messy Garden Club. Ze bezweert je met haar charme wanneer ze op het podium staat en zonder dat je weet waarom ben je eventjes verliefd, al is het maar voor één seconde.

Khalid besloot op negentienjarige leeftijd in de pen te klimmen en de camera op te pakken. Hij is gedreven vanuit de interesse in zij die niet (genoeg) gehoord en gezien worden. Van 2017 tot 2020 maakte voor hij NRC Handelsblad de wekelijkse rubriek ‘Jong’. Door de jaren heen heeft hij zich – naast zijn rol als fotograaf – ontwikkeld tot docent, adviseur en curator.

  • Inloop: 13.45 uur
  • Talk: 14.00 – 15:00 uur  
  • Locatie: Foyer in het Koorenhuis 
  • Prijs: ‘pay what you can’ – betaling via QR-code aan het einde van de talk
    Meer weten? Kijk op Instagram voor meer informatie.

Through art we meet, connect and improve. We grow by sharing.

Bekijk hier een terugblik naar voorgaande editie.