zo 30 mei - 14:00

Agenda, News

Livestream: Makers Studio | Aan tafel met het Huis voor Makers

Het Huis voor Makers is inmiddels van start gegaan. Momenteel zijn de makers Pauline ten Böhmer, Shah Tabibi en Arnold Baldé druk aan het werk. Ben jij benieuwd naar wat onze en andere makers inspireert en uitdaagt? Op zondag 30 mei van 14.00 tot 15.30 uur gaan we live met het event ‘Aan tafel met het Huis voor Makers’.

Tijdens deze allereerste Makers Studio gaan we in gesprek met inspirerende makers. Wat beweegt hen? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? En hoe blijven zij creatief uitgedaagd?

Wat kun je verwachten?

Artistiek coördinator Rashida trapt het event af met bijzondere tafelgasten Abdelkader Benali, winnaar Gouden Ganzenveer 2020 en de Haagse maker Abdel Daoudi. Abdel werkt naast zijn werk als theaterdocent, ook als regieassistent bij Het Nationale Theater. Samen werkten zij aan de voorstelling ‘Antigone’. Abdelkader schrijft hierover een bewerking, geïnspireerd door de recente oorlogen in het Midden-Oosten die families hebben verscheurd. Breuklijnen die niet alleen door steden, wijken en straten lopen, maar ook door huizen, families en mensen.

Ook zal onze eigen maker Pauline ten Böhmer samen met Suzanne Ypma optreden en een tipje van de sluier geven van de voorstelling ‘Edda’. Pauline is bezig met het onderzoeken van het interessante verhaal van de Duitse Edda Schönhertz. Edda zat tijdens de scheiding van de Berlijnse muur vast in de DDR. Tijdens haar gevangenschap ontsnapt zij niet alleen letterlijk maar ook in haar hoofd aan de realiteit. Hoe zij dit doet is precies wat Pauline wil overdragen en laten zien aan de mensen. Een combinatie van nieuwe technologie en de verbeelding van de mens. Wat hebben ‘Edda’ en ‘Antigone’ met elkaar te maken? Tune zondag gratis in om hier samen met ons achter te komen.

Hoe kan je deelnemen?

Het event is middels een livestream te volgen via onze YouTube (@inhetkoorenhuis) en Instagram @Huisvoormakers. Tevens is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen via een live Q&A. Volg Huis voor Makers via onze socialmediakanalen om niets te hoeven missen en op de hoogte te blijven van komende events!

Who, what & where?

  • Tafelgasten Abdelkader Benali en Abdel Daoudi
  • Makers Pauline ten Böhmer en Suzanne Ypma
  • Zondag 30 mei om 00 – 15.30 uur
  • Live via onze YouTube, Instagram @huisvoormakers
  • Gratis! Tune in via deze link: https://youtu.be/C-opBU1Nfzo
Makers Studio is een maandelijks terugkerend event, waarbij we interessante theatermakers, kunstenaars, muzikanten, schrijvers en doeners uitnodigen om diverse thema’s te bespreken, elkaar te ontmoeten en inspireren. Op 30 mei komen de thema’s zoals vrijheid, verzet, gevangenschap, zelfbeschikking, onderzoek en experiment aan het bod.