do 22 september - 20:30

Agenda, Concert, Muziek

Les Impératrices | 22 september

Op 22 september presenteert de band Les Impératrices een mix tussen jazz en rock, pop en zelfs wat kleuren uit de klassieke muziektraditie. Gratis toegang!

Op 22 september presenteert de band Les Impératrices (De Keizerinnen) een verzameling aan eigen gecomponeerde en gearrangeerde nummers. Bestaande uit muzikanten met verschillende achtergronden, zullen Les Impératrices een reeks gevarieerde nummers ten gehore brengen. Het concert bestaat uit een mix tussen jazz, rock, pop en zelfs wat kleuren uit de klassieke muziektraditie.

Les Impératrices is een jonge band bestaande uit vier vrouwen die vorig jaar in september is gevormd. De vier vrouwen hebben allemaal een verschillende achtergrond: Italië, Duitsland, Marokko, Nederland en Frankrijk. Zij presenteren muziek op een samenstelling van instrumenten die niet zo alledaags is. Behalve zang en basgitaar zijn een cello, harp en darbuka ook onderdeel van het muzikale geheel. In de basis is Les Impératrices een vrouwenband, die aandacht hecht aan vrouwelijke emancipatie in het geheel, en wil bijdragen aan het doorbreken van de overwegend mannelijke overheersing binnen muziekgroepen en de muziekindustrie als geheel.

De muzikanten van Les Impératrices studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze zowel jazz- als klassieke opleidingen volgen. De band brengt verschillende stijlen ten gehore, die leiden tot een variatie aan muzikale landschappen en geluiden die op veel manieren grenzen ver achter zich laten. Zo worden in hun nummers tradities van afgebakende muzikale genres opgeheven en oorspronkelijke rollen binnen bands opnieuw geformuleerd.

Op nog vele manieren laat Les Impératrices grenzen graag ver achter zich, met het doel om een variatie aan muzikale landschappen naar voren te brengen en strakke scheidingslijnen tussen emoties te kunnen laten vervagen. Een verzameling aan muziek die tegelijk hoopgevend, treurig, dansbaar en intrigerend is.

Om bij te dragen aan muzikale kleuren en ritmes, nodigen Les Impératrices ook graag muzikale gasten uit. Ditmaal zal drummer Marco Ullstein de band komt aanvullen op drums en darbuka.

Datum: 22 september
Het Koorenhuis café
20:30 – 21:15
Gratis toegang

Meer informatie: Facebook, Instagram & website