za 11 juni - 15:00

Agenda, Huis voor Makers, Workshop

Makers Festival | 11 juni

Zet 11 en 12 juni met grote letters in jouw agenda! Huis voor Makers presenteert de 2e editie van het Makers Festival.

Huis voor Makers presenteert op 11 juni het Makers Festival. Het thema is ‘Building Spaces‘. Makers Festival is een interactief kunst- en cultuurfestival dat in het teken staat van ontwikkeling, verbinding en ontmoeting. Tijdens Makers Festival komen verschillende makers met verschillende achtergronden samen om een inspirerend, divers en interdisciplinair programma neer te zetten. Tijdens het festival komen diverse workshops, exposities en voorstellingen aan bod. Het doel van het evenement is om de talenten van Huis voor Makers een platform te bieden om hun werk te tonen. Het thema van deze editie is ‘Building Spaces’ waarbij de focus ligt op het creëren en nadenken over alternatieve werelden.  

Programma zaterdag 11 juni

  • 15.00 – 00.00 uur   Interactieve kunstinstallatie “The Offline Data Collector”, door Roger Nievaart

Roger Nievaart is een interdisciplinair kunstenaar. Hij heeft een achtergrond in marketing, mode, podiumkunsten, maar de belangrijkste achtergrond die hij heeft is het leven zelf. De fascinatie voor het leven is altijd een thema geweest waar Roger zich op richt. Humanisme, spiritualiteit, socialisme en sinds kort digitalisme zijn de onderwerpen die hem drijven om een kunstenaar te hebben. De aarde waarop we leven evolueert snel, zowel fysiek, spiritueel als digitaal, ‘The Offline Data Collector’ maakt deel uit van het project @ilovethatjourneyforus dat de vraag met zich meebrengt: “Wat zijn de mogelijkheden waarnaar de mensheid zal evolueren?”.  De kunstinstallatie ‘The Offline Data Collector’ is een introductie om deze reis met Roger te beginnen en nodigt de gebruiker uit om persoonlijke informatie te delen. Alle persoonlijke verzamelde informatie zal alleen voor creatieve doeleinden worden gebruikt, door de installatie in te voeren, gaat u akkoord met deze voorwaarden. 

  • 15.00 – 19.00 uur   Workshop “Workshop VJ Academie”, door VJ Synaesthesik
  • 19.00 – 19.30 uur   Presentatie deelnemers VJ-workshop, onder begeleiding van Formerly Known As

Met je eigen video’s en animaties optreden op feesten, festivals, concerten of in het theater? Tijdens deze workshop leer je de basics van veejayen. Je gaat werken met de VJ software Resolume Arena. Je leert hoe je hierin videobeelden kunt manipuleren met effecten en live op de muziek beelden kunt mixen. Extra tof: ‘s avonds mag je het gelijk toepassen! Lees hier meer over de workshop.

  • 20.00 – 20.40 uur   Performance Art “A Feeling Environment”, door Culture Club

“A Feeling Environment” is een multidisciplinaire voorstelling die live schilderen, muziekimprovisatie, dans en theatrale acts omvat. Kim Spierenburg (violist- geluidskunstenaar) en Jacopo Grilli (stedelijk ontwerper – schilder) creëerden deze performance om te communiceren en welzijn in onze omgeving te bewerkstelligen. Ze vinden dat gevoelens moeten resoneren door de omgeving en vice versa. Kim en Jacopo besloten om Rebecca Wijnruit (danser-choreograaf) in te schakelen om de vibratie die geluid en beeld produceren in de kleine omgeving van een theater te versterken. 

  • 20.50 – 21.20 uur   Makers studio, met Culture Club

Makers Studio is een inspirerende maandelijkse talk waarin een van de hosts in gesprek gaat met verschillende makers. Ze bespreken hun werk, het maakproces, waar ze hun inspiratie vandaag halen en het ondernemerschap dat hierbij komt kijken. Dit keer zullen ze in gesprek gaan met de Culture Club en hun Performance Art “A Feeling Environment”.

  • 21.30 – 00.00 uur   DJ/VJ set Formerly Known As

Andrie is selftaught performer, video artist, componist, muziekproducent, DJ en part-time curator. Vanaf 2018 focus hij zich op rituelen en dekolonisatie in een clubsetting. Zijn geluid is sterk fysiek en beeldend van karakter. Sinds 2019 werkt hij onder de nieuwe nicknameFormerly Known as (Music)’.  


Klik hier voor tickets Makers Festival
Dagprijs (exclusief workshop): €7,50
Workshop: €15 

 

Het programma van zondag 12 juni is verplaatst naar vrijdag 26 augustus.

Huis voor Makers is een initiatief van PRINS27 en richt zich op onafhankelijke makers en collectieven. Het is opgericht als reactie op de groeiende behoefte vanuit interdisciplinaire makers die in Den Haag actief zijn, zodat zij zich zonder grote prestatiedruk te kunnen ontwikkelen. Huis voor Makers biedt begeleiding op zowel artistiek als zakelijke niveau. Gevestigd in hartje Den Haag met het Koorenhuis & Concordia CC als thuisbasis, creëert Huis voor Makers een energieke en veilige plek waar ontwikkeling en ambities voorop staan.  

‘Through art we meet, connect and improve. We grow by sharing, let’s build a community together!’