do 2 september - 19:30

Agenda

Het Art Nouveau Festijn presenteert: GLANZENDE GEHEIMENIS – 150 jaar P. C. Boutens

Ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de grote Zeeuws-Haagse dichter P.C. Boutens, voert Mokum Symphony 'Beatrijs' uit, in een nieuwe bewerking voor strijkkwartet van deze door Boutens bewerkte middeleeuwse legende.

Deze is gebaseerd op muziek van de Haagse componist Alexander Voormolen (1895-1980) en gecomponeerd in 1921. Daarbij wordt ook de bloemlezing Glanzende geheimenis gepresenteerd, een keuze uit de gedichten van Boutens door Simon Mulder.

De strijkers van Mokum o.l.v. Joan Berkhemer, voormalig dirigent van het Zeeuws Orkest, zullen samen met klarinettiste Heleen Oomen hun vergaarde kennis over historische uitvoeringspraktijk van de muziek van Johannes Brahms toepassen op een uitvoering van zijn beroemde en wonderschone klarinetkwintet, een werk uit 1891.

Voorafgaand aan beide stukken brengt liedduo Jeroen Sarphati (piano) en Renate Arends (sopraan) prachtige liederen op Boutens’ gedichten van de ietwat vergeten Nederlandse componisten Zweers, Roest Crollius, Van de Brandeler en diezelfde Voormolen.

TICKETS

Adres: Grote Zaal | Prinsegracht 27, Den Haag

Donderdag 2 september | Zaal open: 19:30 uur | Duur: 20:00-22:00 uur

www.artnouveaufestijn.nl