do 20 oktober - 19:00

Agenda, Workshop

Haagse Popweek X Workshop Real-time audiovisuals met TouchDesigner

Wil je aan de slag met visuals tijdens je live optreden? Volg dan op 20 oktober de workshop TouchDesigner van Darien Brito tijdens de Haagse Popweek!

Deze workshop leidt je door de creatie van computergraphics en laat je zien hoe je geluid kunt combineren met visuals. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de integratie van verschillende softwareplatforms met TouchDesigner en hoe je strategieën voor audiovisuele verhalen met vaste of real-time inhoud kunt creëren en beheren; van VJ’ing tot Live Cinema.

De workshop is bedoeld voor muzikanten en kunstenaars in het algemeen die een brug willen slaan tussen live-performance en visuals. Kennis van programmeren is niet vereist, maar affiniteit met computers en een basiskennis van een DAW zoals Ableton Live wordt wel verwacht.

TouchDesigner: software voor audiovisuele performances, installaties, projection mapping en interactiviteit in experimentele, artistieke en commerciële projecten. De enorme flexibiliteit en kracht komt voort uit de integratie van een node-gebaseerd programmeerparadigma, Python als scripttaal, GLSL en nog veel meer.

Kosten: 7,50 euro
Boek hier je ticket!
Locatie: Het Koorenhuis (ruimte 0.15)