zo 12 februari - 15:30

Agenda, Events

Grauzone Festival | 12 FEBRUARI

Het programma van het Grauzone Festival, bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma.

Grauzone Festival 2022 vindt plaats van 10 t/m 12 februari 2023 in het centrum van Den Haag, NL.

Grauzone presenteert een divers en vernieuwend programma waarin muziek, film en kunst elkaar aanvullen. Het bevat zowel jong talent als gevestigde namen die geworteld zijn in of beïnvloed zijn door de undergroundmuziekscene, van new wave, elektronisch tot psychedelisch en experimenteel. Het programma bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma. Alles in een intiem kader met een internationaal publiek.

Line-Up Zondag 12 Februari

15.30 – 17.00 | Film: Poly Styrene – Im a Cliche
De dood van punkicoon en X-Ray Spex-frontvrouw Poly Styrene stuurt haar dochter op een reis over de wereld en door de archieven van haar moeder om hun beladen relatie te verzoenen in deze nieuwe documentaire, met de voor een Oscar genomineerde Ruth Negga als de stem van Poly Styrene.

17.05 – 17.35 | Q&A: John Robb book presentation

18.30 – 19.40 | Ploho
De Siberische postpunkers Ploho zijn, samen met acts als Molchat Doma, een van de meest prominente leveranciers van door de duistere Sovjettijd geïnspireerde postpunk.

Geïnspireerd door de esthetiek en geluiden van het late Sovjettijdperk van de jaren 80, zoals Kino en Joy Division, slaagt het geluid en de aanpak van de band er ook in om de ijzige kilte van hun huis te weerspiegelen. Voortbouwend op een groeiend profiel, werkte de band samen met de Wit-Russische band Molchat Doma om in 2019 samen te werken aan “Along the Edge of the Island”.

20.10 – 21.00 | ULTRA SUNN
ULTRA SUNN is een post-punk coldwave electroduo dat in 2019 in Brussel werd opgericht door Sam Hugé (voormalig leider van de rockband Fantøme) en Gaelle Souflet.

ULTRA SUNN’s eerste nummer, “Night Is Mine”, werd uitgebracht in september 2019 en is getint met op maat gemaakte klassieke analoge synthesizergeluiden die zich ontvouwen op indringende techno-achtige beats.

De band refereert graag aan de klanken van vroeger maar houdt daarbij het verlangen naar moderniteit in het achterhoofd. Het duo verwijst naar de Berlijnse industriële elektronische muziek en postpunk zoals Schwefelgelb, DAF, John Maus of New Order.

Acts als Kontravoid (speelt ook bij Grauzone) en Sarin maakten remixen van Ultra Sunn-nummers. Hun nieuwe EP Kill Your Idols wordt uitgebracht door Fleisch Records (label van Zanias)

21.30 – 22.15 | Rein
REIN is de in Stockholm gevestigde electro-artiest, producer, zanger, songwriter, performer en eigenaar van het platenlabel van REIN RECORDINGS. Haar muziek is beïnvloed door het samensmelten van elementen uit de jaren 80; industrial, electro en pop vermengd tot een futuristisch geluid voor de dansvloer.

Waar | Het Koorenhuis
Wanneer | Zondag 12 Februari
Tijd | 15.30 – 22.15
Tickets | Via www.grauzonefestival.nl/Tickets