za 11 februari - 16:10

Agenda, Events

Grauzone Festival | 11 FEBRUARI

Het programma van het Grauzone Festival, bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma.

Grauzone Festival 2022 vindt plaats van 10 t/m 12 februari 2023 in het centrum van Den Haag, NL.

Grauzone presenteert een divers en vernieuwend programma waarin muziek, film en kunst elkaar aanvullen. Het bevat zowel jong talent als gevestigde namen die geworteld zijn in of beïnvloed zijn door de undergroundmuziekscene, van new wave, elektronisch tot psychedelisch en experimenteel. Het programma bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma. Alles in een intiem kader met een internationaal publiek.

Line-Up Zaterdag 11 Februari

16.10 – 17.25| Film: Tramps!
Nieuwe documentaire: Verrijzend uit de nihilistische as van de punkbeweging eind jaren zeventig, begon een nieuwe menigte flamboyante fashionista’s, die later de New Romantics zouden worden gedoopt, zich te materialiseren in de straten van Oost-Londen, Engeland.

18.00 – 18.30 | Q&A Vith Zanias 
Zanias is een zanger, performer, producer en DJ gevestigd in Berlijn. Ze is geen onbekende voor ons Grauzone-publiek, want dit wordt de 7e keer dat ze optreedt op Grauzone Festival. Eerder trad ze op bij Grauzone met Linea Aspera (2013, 2020, 2022), Keluar (2015) en als Zanias (2017, 2021).

Op deze Grauzone-editie stelt Zanias een speciaal programma samen met haar favoriete bands en acts van haar label Fleisch Records.

19.15 – 20.45 | Jozef van Wissem scores Nosferatu
Nosferatu, de roep van de doodsvogel

Luitspeler Jozef van Wissem speelt een live soundtrack bij de stille horrorklassieker Nosferatu uit 1922, de eerste en nog steeds een van de meest invloedrijke vampierfilms. Nosferatu is een van de stralende voorbeelden van het Duitse expressionisme; een donkere en verwrongen wereld met kruipende schaduwen en misvormde gebouwen.

Jozef Van Wissem is mogelijk de bekendste luitspeler in de westerse wereld en bracht verschillende platen uit met filmregisseur Jim Jarmusch (die ook Grauzone speelt) en won de Cannes Soundtrack Award voor beste score voor Jarmusch’ Only Lovers Left Alive. Jozef van Wissem voerde de Nosferatu-partituur voor het eerst uit in de uitverkochte Cinémathèque in Parijs voor een extatisch publiek van 500 man en nu is deze exclusieve uitvoering te zien op Grauzone Festival

21.30 – 22.20 | Rosa Anschütz
Rosa Anschütz is een multimediakunstenaar en zangeres die tussen Berlijn en Wenen woont. In de experimentele popwereld trekt ze al enkele jaren de aandacht met haar melancholische composities waarin gesproken woorden galmende zang ontmoeten ingebed in de klankstructuren die ze creëert met gitaar, bas, drumcomputer en modulaire synthesizer.

Waar | Het Koorenhuis
Wanneer | Zaterdag 11 Februari
Tijd | 16.10 – 22.20
Tickets | Via www.grauzonefestival.nl/Tickets