vr 10 februari - 16:00

Agenda, Events

Grauzone Festival | 10 FEBRUARI

Het programma van het Grauzone Festival, bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma.

Grauzone Festival 2022 vindt plaats van 10 t/m 12 februari 2023 in het centrum van Den Haag, NL.

Grauzone presenteert een divers en vernieuwend programma waarin muziek, film en kunst elkaar aanvullen. Het bevat zowel jong talent als gevestigde namen die geworteld zijn in of beïnvloed zijn door de undergroundmuziekscene, van new wave, elektronisch tot psychedelisch en experimenteel. Het programma bestaat uit optredens van (internationale) bands en DJ’s, een symposium met lezingen en interviews, een (GRAUKUNST) tentoonstelling en een filmprogramma. Alles in een intiem kader met een internationaal publiek.

Line-Up Vrijdag 10 Februari

16.00 – 18.00| Film: Only Lovers Left Alive

18.05 – 18.25 | Q&A Jozef van Wissem by John Robb

19.15 – 20.00 | Ashraf Khan & Viktor Marek
De combinatie van een onbetwiste Pakistaanse meester van de sitar en een Duitse producer van elektronische muziek klinkt misschien vreemd op papier. Maar het stellaire duo Ashraf Sharif Khan en Viktor Marek (ook eigenaar van de beroemde Golden Pudel-club in Hamburg) maakt het waar met verbluffend resultaat: zware Aziatische drones en psychedelische sitarjams ontmoeten aanstekelijke elektronische beats op hun eerste volledige album, de met de toepasselijke naam “Sufi Dub Brothers“. Ze spelen zelfs een te gekke coverversie van de Neue Deutsche Welle-band Abwärts (pre-Neubauten) uit de vroege jaren 80. Zie het om het te geloven op vrijdag 10 februari!

20.45 – 21.30 | Use Knife
Use Knife is een nieuwe muzikale outfit, waarin Stef Heeren, Kwinten Mordijck en Saif Al-Qaissy hun liefde voor analoge en modulaire elektronische machines ontketenen, felle Arabische percussiegrooves en preekvocale energie oproepen. Ze laten Westerse undergroundmuziek samensmelten met de traditionele Arabische muziekcultuur tot een ware smeltkroes van unieke muzikale stromingen. Youniss Ahamad voegt zich bij hen voor live beelden.

23.05 – 23.45 | Smudged
Smudged is een groen, glibberig, zeer dansbaar kraut duo uit Rotterdam. De band onthult een voorliefde voor repetitieve synthpatronen, garagedrums en atmosferische soundscapes, wat resulteert in een scuzzy mix van kraut, garage en elektronica.

Waar | Het Koorenhuis
Wanneer | Vrijdag 10 Februari
Tijd | 16.00 – 23.45
Tickets | Via www.grauzonefestival.nl/Tickets