vr 18 november - 19:00

Agenda, Events

Forró Nacht met Trio das Flores + Forró workshop met Ardyson Carvalho

Het is weer tijd voor een Forró Nacht feestje! Zet 18 november in je agenda! Vooraf het feest is er een workshop met Ardyson Carvalho.

Forró Nacht met Trio das Flores + Forró workshop met Ardyson Carvalho

Forró workshop met Ardyson Carvalho | 19.00 – 20.00
Ardyson is een forró-leraar uit Belo Horizonte, Brazilië, gevestigd in Parijs en sinds 2000 betrokken bij de forró scene. Hij was een forró-leraar in dansscholen in Minas Gerais en ontwikkelde workshops in verschillende staten van Brazilië. In 2013 startte hij zijn
internationale carrière en sinds geeft hij lessen en workshops in veel verschillende landen over de hele wereld. Naast dansdocent is Ardyson ook muzikant en heeft hij met verschillende bands opgetreden.

Voor meer informatie over Ardyson, check: https://www.instagram.com/ardysonn/

Forró Nacht met Trio das Flores band | 20.00 – 01.00
Dit trio bestaat uit drie geweldige vrouwen, muzikanten die alle drie in Nederland wonen (Rotterdam). Martie Rikhof is een fantastische zangares, die in Codarts is afgestudeerd. Ze is beïnvloed door jazz en gepassioneerd door de rijke diversiteit van Braziliaanse muziek. Ze speelt triangle, dwarsfluit en zingt in dit project. Elizabeth Fadel is een buitengewone multi-instrumentalist en heeft zich de laatste twee jaren toegeweid aan de accordeon. Haar passie voor muziek uit het noordoosten van Brazilië bracht haar ertoe een nieuw project in
Nederland te starten: dit trio forró pé-de-serra (accordeon, zabumba en triangel). Lauriane Ghils is een beroemde percussionist uit Rotterdam. Zij speelt veel verschillende instrumenten en stijlen, met invloeden uit de salsa en afrikaanse en braziliaanse muziek.
Hier zingt ze en speelt ze zabumba.

Maartje Rikhof – triangel and zang
Elizabeth Fadel – accordeon and zang
Lauriane Ghils – zabumba and zang

Samba de Gafieira
Dit evenement kan ook rekenen op een vleugje Samba en Samba de Gafieira. Om te garanderen dat iedereen de dansvloer opgaat, wanneer er samba muziek wordt gespeeld, zullen Vicky en Tarik, samba de gafiera-leraren, een gratis spoedcursus geven aan het begin van het feest.

Voor meer informatie over Vicky en Tarik, check:
https://www.facebook.com/SambaDenHaagRotterdam

Forró is muziek. Forró is dans. Forró is cultuur. Forró is geschiedenis.

Geboren dankzij de verschillende culturele invloeden in het noordoosten van Brazilië, en daar eerst populair in de landelijke gebieden, veroverde de stijl al snel het hele land. Forró als muzikaal genre omvat veel verschillende ritmes, zoals xote, baião, côco, xaxado, forró
(ook de naam van een ritme binnen het genre), arrastapé en rojão. De typische Forró-band bestaat uit een zabumba, een accordeon en een triangel.

Forró Den Haag is ontstaan uit onze liefde voor deze Braziliaanse dans en haar cultuur. Het team werkt eraan om deze geweldige dans te promoten door middel van lessen, workshops en feesten. Ons doel is om meer mensen te inspireren en een forró gemeenschap op te bouwen in Den Haag.

Voor meer info:
facebook.com/forrodenhaag
instagram.com/forrodenhaag

Datum: 18 november
Tijd: 19:00 – 01:00
Locatie: Het Koorenhuis café
Forró workshop: 19:00 – 20:00
Feest: 20:00 – 01:00

Toegangsprijs:
Voorverkoop op www.forrodenhaag.nl/events
(t/m 17 november) 
Workshop +feest € 25,00
Alleen feest € 12,50

Aan de deur (ALLEEN PIN)
Alleen feest: € 15,00

Last-minute tickets voor de workshop zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Alleen deelnemen aan de workshop en niet aan het feest?
Meld je dan aan via onderstaande pagina.
Facebook-evenement