vr 24 februari - 19:00

Agenda, Events

Forró Nacht met Ivan Greg | 24 FEBRUARI

Forró is muziek. Forró is dans. Forró is cultuur. Forró is geschiedenis. Doe mee aan de workshop, kom oriënteren tijdens de introductie les en kom dansen tijdens het feest!

Forró Nacht met Ivan Greg + workshop met Bruna & Mike

Wat is Forró?
Forró is muziek. Forró is dans. Forró is cultuur. Forró is geschiedenis.

Geboren dankzij de verschillende culturele invloeden in het noordoosten van Brazilië, en daar eerst populair in de landelijke gebieden, veroverde de stijl al snel het hele land. Forró als muzikaal genre omvat veel verschillende ritmes, zoals xote, baião, côco, xaxado, forró (ook de naam van een ritme binnen het genre), arrastapé en rojão. De typische Forró-band bestaat uit een zabumba, een accordeon en een triangel.

Over ons: Forró Den Haag is ontstaan ​​uit onze liefde voor deze Braziliaanse dans en haar cultuur. Het team werkt eraan om deze geweldige dans te promoten door middel van lessen, workshops en feesten. Ons doel is om meer mensen te inspireren en een forró gemeenschap op te bouwen in Den Haag.

Waar | Het Koorenhuis café
Wanneer | Vrijdag 24 Februari
Tijd | Workshop 19.00 – 20.00
Tijd | Introductieles 19.45 – 20.30
Tijd | Feest 20.30 – 01.00
Tickets | €12,50 (t/m 23 Februari) Via www.forrodenhaag.nl/Tickets

Toegangsprijs feest:
Voorverkoop t/m 23 februari voor € 12,50 KLIK HIER.
Aan de deur (ALLEEN PIN) voor € 15,00

Workshop:
Vooraf aanmelden via onze Fitogram page. Last-minute tickets, aan de deur, voor de workshop zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.

Bruna & Mike
Bruna em Mike dansen forró sinds 2016 en geven samen les in Den Haag sinds 2021. Ze houden van een speelse dans die ruimte geeft aan verbinding em comfort for zowel leider als volger. Ze werken met comfort, lichaamsbewustzijn en interactie met elkaar en de muziek.

Ivan Greg + band
Line up: Ivan Greg – Accordeon, Cleyton Barros – Zabumba, Luciano Oliveira – Triangle

Ivan Greg is geboren in Petrolina Pernambuco, Brazilië, en is op 9-jarige leeftijd begonnen met het bespelen van de keyboard en speelde al op 15-jarige leeftijd in bars en concerthallen. Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft hij besloten zich toe te leggen op de accordeon en de piano.

Gedurende zijn tijd in Europa heeft hij zich ingezet om de Braziliaanse muzie en de cultuur van het noordoosten van Brazilië te verspreiden. Hij heeft zijn muzikale studie afgerond aan de IFSertão-PE/ Petrolina campus en deelt zijn kennis van het bespelen van de accordeon middels workshops.

Met zijn bijzondere aanwezigheid op het podium legt hij de nadruk op de lichtheid van zijn interpretatie van de muziek. Ivan heeft prijzen gewonnen op muziekfestivals in Brazilië, zoals het Fenfit Festival Nacional de Forró en Festival Edésio Santos.

Contacteer ons voor meer info: contact@forrodenhaag.nl